Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.12.2023
Tekstiiliä ja lankaa

Vastuullisuus tekstiili- ja muotialalla | Osaajakoulutus | 55 op

Tämä maksuton koulutus tarjoaa sinulle erinomaisen tilaisuuden kehittää osaamistasi vastuullisuuskysymyksissä tekstiili- ja muotialalla. Koulutusohjelman suorittaminen avaa uusia mahdollisuuksia urallasi ja auttaa sinua toimimaan vastuullisemmin alalla.

Koulutus sisältää 11 opintojaksoa, jotka käsittelevät erilaisia aiheita vastuullisuudesta tekstiili- ja muotialalla. Opintojaksot on suunniteltu erityisesti alan ammattilaisille tai muoti- ja tekstiilialalle tähtääville opiskelijoille, jotka haluavat kehittää osaamistaan vastuullisuuskysymyksissä.

Opintojaksot sisältävät muun muassa vastuullisen suunnittelun ja kaavoituksen, tuotannon suunnittelun, vastuullisuusstandardit sekä eettiset merkit, vastuullisen toimitusketjunhallinnan, vastuullisten materiaalien, vastuullisen verkkokaupan ja sisällöntuotannon sekä vastuullisen ja kannattavan projektinhallinnan sekä laatujohtamisen opintojaksoja.

Lisäksi koulutus sisältää kurssin jätemateriaalista kannattavaksi tuotteeksi -tuotekehitysprojektista, joka antaa sinulle käytännön kokemusta kestävien ja vastuullisten tuotteiden kehittämisestä. Opintojaksot kattavat myös immateriaalioikeuksia (IPR) vastuullisuuden näkökulmasta.

Toteutamme koulutuksen yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa. Koulutuksen teoriaopinnot, tarjoavat perustiedot vastuullisuudesta tekstiili- ja muotialalla. Lisäksi opintojaksoihin sisältyvät käytännön harjoitukset ohjaavat sinua soveltamaan oppimaasi käytännön tilanteissa ja kehittämään omaa osaamistasi.

Opetuksen järjestäminen ja aikataulut

Järjestämme koulutuksen päivä- ja iltaopetuksena Turussa. Käytännön työpajaharjoittelu voi tapahtua myös viikonloppuisin. Jos osaat jo tekstiili- ja muotialan perustaidot ja -tiedot sekä alan koneet, laitteet ja ohjelmistot, voit osallistua myös verkon välityksellä.

Opintojen rakenne

 1. Vastuullinen suunnittelu ja kaavoitus 5 op
 2. Tuotannon suunnittelu 5 op
 3. Vastuullinen laatujohtaminen tekstiiliteollisuudessa 5 op
 4. Vastuullinen ja laadukas ompelutekniikka 5 op
 5. Vastuullisuusstandardit sekä eettiset merkit 5 op
 6. Toimitusketjun vastuullinen hallinta kansainvälissä kaupassa 5 op
 7. Vastuulliset materiaalit 5 op
 8. Vastuullinen verkkokauppa ja sisällöntuotanto 5 op
 9. Vastuullinen ja kannattava projektinhallinta 5 op
 10. Jätemateriaalista kannattavaksi tuotteeksi -tuotekehitysprojekti 5 op
 11. IPR 5 op

Laajuus ja kesto: 55 opintopistettä | 1 vuosi 6 kuukautta

Alkamisajankohta: 30.8.2023

Hinta: maksuton

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Turku AMK + Jotpa + TAI.png

 

Miten haen?

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät myös lisätietoja koulutuksen sisällöstä, hakuohjeet ja valintaperusteet. 

Seuraava hakuaika koulutukseen: 17.–23.8.2023.

Turun AMK:n opinto-oppaassa voit tutustua tarkemmin koulutuksen oppimissuunnitelmaan. 

Mikä osaajakoulutus?

Avoimen ammattikorkeakoulun osaajakoulutukset ovat erityisesti työikäisten jatkuvan oppimisen tarpeisiin suunnattuja koulutuksia, joissa voit hankkia uutta osaamista, syventää tai laajentaa asiantuntijuutta ilman kokonaisen tutkinnon suorittamista. Myöhemmin opintoja voi hyödyntää osana ammattikorkeakoulututkintoa.  

Osaajakoulutuksien opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta ja laajuus on 30 opintopistettä. Opiskelija saa opinnoista opintosuoritusotteen suoritetuista opinnoista.