Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.9.2016

Syksyn yhteishaku alkaa tänään

Syksyn yhteishaku alkaa tänään 7.9.2016. Yhteishaussa on tarjolla yhteensä 450 opiskelupaikkaa 12 eri koulutuksessa. Tee ammatillisista haaveistasi totta ja hae meille opiskelemaan!

Syksyn yhteishaussa on tarjolla 12 hakukohdetta, joista suurin osa on sosiaali- ja terveysalan koulutuksia. Mukana on myös konetekniikan insinöörikoulutus, jossa opinnot voi suunnata esimerkiksi meritekniikkaan tai koneautomaatiotekniikkaan. Kaikki syksyn yhteishaussa mukana olevat koulutukset löydät täältä nettisivujemme tutkintohausta

Hae opiskelemaan Opintopolussa

Yhteishaku alkaa 7.9. ja päättyy 21.9. klo 15.00. Koulutuksiin haetaan Opintopolku-palvelussa

Valintakokeet järjestetään marraskuussa ja valintakoekutsut lähetetään sähköpostilla aikaisintaan 20.10. Suurimassa osassa sosiaali- ja terveysalan koulutuksia on varsinaista valintakoetta edeltävästi valtakunnallinen esivalintakoe, joka on jo 11.10. 

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille 25.11. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 9.12. klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa. 

Tutustu syksyn yhteishaun tarkempiin aikatauluihin ja ohjeisiin täällä.  

Huomioithan, että yhteishaussa on käytössä sähköinen asiointi: esimerkiksi valintakoekutsut, valintojen tulokset ja mahdolliset lisäselvityspyynnöt lähetetään sähköpostilla. Tarkkaile siis sähköpostiasi säännöllisesti! 

Sosiaali ja terveysalan ammattilainen: opiskele AMK- tai ylempi AMK-tutkinto työn ohessa!

AMK-tutkintoon johtavissa monimuotokoulutuksissa tai YAMK-koulutuksessa voit opiskella joustavasti myös työn ohessa. Lähiopetusta on monimuotokoulutuksissa keskimäärin 4 - 6 päivänä kuukaudessa ja YAMK-koulutuksessa kahtena päivänä kuukaudessa. 

Syksyn yhteishaussa mukana olevat monimuotokoulutukset on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille: pohjakoulutusvaatimuksena on aiempi sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai vastaava aiempi terveysalan kouluasteen / toisen asteen tutkinto. Opistotason tutkinnon suorittaneille on tarjolla Terveysala (AMK) -koulutus, jossa aiemman sosiaali- ja terveysalan opistotason tutkinnon voi päivittää vastaavaksi AMK-tutkinnoksi. 

Sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutuksessa voit syventää ammatillista osaamistasi työelämässä hankkimasi kokemuksen jälkeen. Opiskelemaan voit hakea kun olet kerryttänyt kolme vuotta alan työkokemusta AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Koulutuksen sisällöllisinä painopisteintä ovat kliinen asiantuntijuus, sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, sosiaaliala ja terveyden edistäminen. 

Polku tutkintoon myös avoimen AMK:n kautta

Jos jäät ilman opiskelupaikkaa syksyn yhteishaussa, opinnot on mahdollista aloittaa myös avoimessa AMK:ssa. Avoimen AMK:n polkuopinnot tarjoavat mahdollisuuden suorittaa ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Suoritettuasi riittävän määrän opintopisteitä, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaussa. Ilmoittautuminen tammikuussa alkaviin polkuopintoihin aukeaa 29.11.2016 ja tiedot tarjolla olevista polkuopintopaikoista päivitetään sivuillemme lokakuun aikana. Lue lisää polkuopinnoista.