Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.6.2017

Opiskelijaryhmä Hongkongiin kisaamaan

Kesäkuun puolessa välissä 13. – 19.6. Hongkongissa järjestetään korkea-asteen koulutusten tapahtuma, jossa tarkoituksena on tuoda yhteen opiskelijoita ja opettajia sekä yritysmaailmaa.

Kyseessä on kaksipäiväinen messutapahtuma, jossa esitellään projekteja ympäri maailman. Takana on tiivis valmistautumiseen käytetty toukokuu ja kesäkuun alku. Turun AMK toivottaa tsemppiä matkaan!

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio

Hongkongissa järjestettävään kisaan valitut opiskelijat ja ryhmät kertovat paikan päällä omista kokemuksistaan STEM-koulutukseen liittyen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Yhtenä tarkoituksena on kannustaa nuoria opiskelemaan juuri näitä aihealueita.

Lisäksi järjestetään paneelikeskustelu, jossa kaksi Kiinan yritysjohtajaa ja neljä opiskelijaa keskustelevat teknologiasta ja koulutuksesta. Messun ja paneelin lisäksi reissuun sisältyy tutustumista muiden maiden opiskelijoihin sekä erilaisia kulttuurivierailuja ja huviretkiä.

Opettaja innosti hakemaan mukaan, kisavalmistelut käynnissä

Turun AMK:n lehtori Hazem Al-Bermanei tuntee projektiryhmät edellisistä kisoista.

- Hazem kertoikin meille tästä tapahtumasta, ja kehotti meitä ja erästä toista ryhmää hakemaan tapahtumaan. Saimme sähköpostitse tiedon siitä, että meidät on valittu finaaliin, iloitsee insinööriopiskelija Aleksi Hakkarainen.

Hakuprosessiin kuului ensin ns. esikarsinta, johon haettiin pelkästään lomakkeella. Esikarsinnan jälkeen eteenpäin valitut tekivät diaesityksen ja kolmen minuutin videon, joissa he esittelivät projektiaan.

Kisaan valmistautuminen on ollut haasteellista, koska suurin osa ryhmäläisistä on kevään aikana valmistunut ja aloittanut työt.  Ryhmä päättikin esitellä projektiaan samalla tavalla kuin he tekivät sen maaliskuisessa ICT Showroomissa .

- Otan mukaan saman demolaitteistoin. En myöskään valmistaudu tapahtumaan sen kummemmin. Pari kisaa on tämän projektin tiimoilta jo takana, joten alkaa olla aika tuttua puuhaa, hymähtää Hakkarainen.

Erityisiä tavoitteita ei ole asetettu, mutta luonnollisesti tarkoitus on ottaa kaikki irti reissusta.

- On mukava saada tietää muiden maiden koulutuksista ja projekteista sekä tietenkin tutustua ihmisiin. Tämä reissu voi muutenkin olla erittäin hyväksi tulevaisuuden kannalta. Erittäin hyvä tilaisuus saada hieman kansainvälistä näkökulmaa, Hakkarainen miettii.

Projektiryhmään kuuluvat: Aleksi Hakkarainen, Olli Salminen, Toni Oinonen, Janne Hanhisuanto sekä Tuomas Kiiski. Kaikki opiskelevat elektroniikkaa.