Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.1.2018

Englanninkieliset tutkintokoulutukset vetovoimaisia Turun ammattikorkeakoulussa

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi keskiviikkona 24.1. Vuoden ensimmäisessä yhteishaussa Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla kolme koulutusta liiketalouden, tekniikan ja terveydenhoidon alalla. Alustavien hakijamäärien perusteella kaikkiin kolmeen koulutukseen on ensisijaisia hakijoita enemmän kuin vuoden 2017 vastaavassa haussa.

Turun ammattikorkeakoulussa haussa olivat Bachelor of Business Administration, International Business (IB), Bachelor of Engineering, Information and Communication Technology (ICT) ja Bachelor of Health Care, Nursing -koulutukset. Näistä eniten hakijoita keräsi englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus, jossa aloituspaikkoja on 20. Lähes saman verran hakijoita oli kansainvälisen liiketoiminnan koulutuksessa, jossa aloituspaikkoja on tänä vuonna 45. Tietotekniikan insinöörikoulutuksessa aloituspaikkoja on 40. Turun AMK lisäsi englanninkielisen koulutuksensa aloituspaikkoja viimevuotisesta.

Tekniikan koulutuksessa ulkomaisia hakijoita oli enemmistö, liiketalouden koulutuksessa vähemmistö. Liiketalouden koulutuksessa koko tutkinto opiskellaan verkko-opintoina. Turun AMK on ollut ensimmäisten suomalaisten korkeakoulujen joukossa tarjoamassa online-tutkintokoulutusta. Kansainvälisen liiketoiminnan lisäksi verkko-opintoina voi Turun ammattikorkeakoulussa suorittaa AMK-tutkinnon sosionomin ja mediatuotannon koulutuksissa.

– On hienoa nähdä, miten hakijat ovat löytäneet liiketoiminnan verkkokoulutuksemme, jonka aloitamme nyt toisen kerran. Ensimmäisen lukuvuoden kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia ja odotamme jo uutta ryhmää innolla, toteaa Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan hakijoille viimeistään 28.6.2018. Opinnot alkavat syksyllä. Tutustu tarkemmin yhteishaun etenemiseen: Yhteishaun aikataulu

Kevään toinen yhteishakuaika on 14. – 28.3.2018. Kevään myöhemmässä yhteishaussa on Turun AMK:ssa tarjolla yli 50 AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta neljällä eri alalla. Suurin osa koulutuksista on suomenkielisiä, mutta mukana on myös kaksi englanninkielistä ylempään AMK-tutkintoon johtavaa Master-tason koulutusta. Tutustu koulutustarjontaamme: Tutkinnot ja opiskelu