Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.6.2018

Hanki lisäosaamista korjausrakentamiseen

Varsinais-Suomessa on käynnissä laajamittainen korjausrakentamisen vaihe, joka kohdistuu mm. 1960–1980-luvun kerrostalojen ja pientalojen vesi- ja viemärijärjestelmiin, julkisivuihin ja parvekkeisiin sekä julkisten rakennusten kosteusvaurioihin ja sisäilmaongelmiin.

Korjausrakentamisen merkitys on siis kasvanut ja korjattavaa riittää, sillä rakennuskantamme on ikääntymässä ja korjausvelkaakin on päässyt syntymään. Merkittävää lisäkorjaustarvetta aiheuttavat ilmastotavoitteiden mukainen rakennusten energiatehokkuuden parantaminen ja väestön ikääntymisen edellyttämä hissien rakentaminen. Asukkaan kannalta korjauspalvelujen keskeiset kriteerit ovat hyvä laatu, kustannustehokkuus ja asiakaslähtöisyys.

Tärkeää on korjaushankkeen asiantuntijoiden välinen saumaton ja laaja-alainen yhteistyö sekä ammattitaito parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Keskeistä on saada myös kiinteistönomistajat laajasti tiedostamaan suunnitelmallinen yhteinen näkemys oman kiinteistönsä elinkaaresta: miten kiinteistöä ylläpidetään, korjataan ja kehitetään. Kiinteistönomistajan motivaatio lähtee kustannusten ennustettavuudesta, turvallisuudesta, terveellisyydestä, taloudellisuudesta sekä omaisuuden arvon kehittymisestä. Suunnitelmallisuuden avulla edesautetaan myös korjaushankkeiden käynnistämistä ja niiden sujuvaa läpivientiä.

Koulutus ja osaaminen vastaamaan käytännön tarvetta

Korjausrakentamisen on uudisrakentamiseen verrattuna haastavampaa ja erityisesti sisäilma- ja kosteusvaurioiden korjaus vaatii laaja-alaista osaamista. Lisää syventävää osaamista tarvitaan koko rakentamisen ketjuun.

Hyvät tiedot ja taidot tukevat laadukasta toimintaa sekä tuovat rakennusalalle kaivattua ammattiylpeyttä ja oikeaa asennetta. Elinikäinen oppiminen ja täydennyskoulutus ovat korjausrakentamisen osaamisen lisäämisessä avainasemassa. Työntekijöiden täydennyskouluttaminen (osaamistason ylläpitäminen ja muuttuvia tarpeita vastaava lisäkoulutus) on tärkeä osa yrityksen, mutta myös työntekijän kilpailukykyä.  

Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutus antaa hyvät valmiudet suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon ja oikeaoppiseen korjaamiseen, korjauspalveluiden kustannustehokkuuteen ja asiakaslähtöisyyteen kiinteistöjen koko elinkaaren ajan. Koulutuksen avulla sinulle avautuu mahdollisuus verkostoitua asiantuntijoiden joukkoon.