Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.9.2019

Talk-verkkolehti: ilmastonmuutos voi muuttaa työtä myönteiseen suuntaan

Korkeakoulut haluavat vaikuttaa nuorten mahdollisuuksiin kehittää tietoisuuttaan ja reagoida kestävän tulevaisuuden puolesta. Miten keskustella vihreämmistä valinnoista ja tarttua ympäristöaiheisiin jokapäiväisessä työssä ja koulutuksessa?

– Käytännön toteutus lähtee yksilöistä sekä oikeanlaisesta asenteesta ja motivaatiosta, koulutuspäällikkö Minna Scheinin ja yliopettaja Taru Konst kirjoittavat Talk-verkkolehdessä julkaistussa artikkelissaan .

– Koulutushenkilöstöllä on paitsi kiinnostusta myös paljon ideoita kestävän tulevaisuuden huomioimiseksi omassa työssään ja työyhteisössään.

Kirjoittajien mukaan ilmastonmuutos voi muuttaa työtä positiiviseen suuntaan. Kun pyrimme hiilineutraalisuuteen, on resursseja käytettävä tehokkaammin, mikä johtaa uusiin liiketoimintamalleihin ja työtehtäviin. Voimme joutua vähentämään kulutustamme, mutta saada tilalle esimerkiksi enemmän yhteisöllisyyttä.

Miten sinä koet voivasi vaikuttaa kestävään tulevaisuuteen? Lue Talkin verkkojuttu ja poimi konkreettiset ideat omaan työhösi!

Energiatehokkuudesta kiertotalouteen ja vesiensuojeluun

Korkeakoulut huolehtivat ilmastovastuustaan etenkin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassaan sekä pyrkivät vähentämään ilmastokuormitusta eri arjen toiminnoissa.

Turun ammattikorkeakoulun omalla tai ulkoisella rahoituksella toteutettavista hankkeista reilut 40 on liitetty Turun AMK:n ilmasto-ohjelmaan. Ne edustavat kiertotaloutta, kestävää energiatuotantoa ja liikkumista sekä vesiensuojelua.

Lue lisää viestintävastaava Martti Komulaisen artikkelista, miten Turun AMK on mukana ilmastotalkoissa .
 

Lue myös:

Kuuntele Talk-podcastit: