Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.9.2020

Master School: Suomalainen projektiosaaminen on tulevaisuuden kilpailuvaltti

Projektijohtamisen opinnoissa törmäytetään ideoita ja haistellaan kansainvälisiä tuulia.

Ei mennyt kuin Strömsössä, tuumi tuotekehityksen chief engineer Timo Himanen työpaikkansa palaverissa. Ajan tuhlaukselta tuntuneet tehtävät harmittivat Timoa sen verran, että hän sulkeutui LinkedInin maailmaan. Siellä eteen tuli mainos projektijohtamisen opinnoista Turun AMK:n Master Schoolissa.

Edellisen kerran Timo oli kuluttanut koulun penkkiä vuonna 2007 opiskellessaan auto- ja logistiikkainsinööriksi. Nyt olisi hyvä sauma palata opintojen pariin.

– Olen tehnyt samaa työtä vuodesta 2012. Mietin, että voisi olla hyödyllisempää kaikkien kannalta, jos menisin Master Schooliin. Juttelin asiasta pomoille ja idealle näytettiin vihreää valoa, Timo kertoo.  

Hyvä projektiosaaminen pesee maailman hienoimmatkin kaaviot

Timo aloitti projektijohtamisen Master-opinnot tammikuussa 2019. Koulutus kuuluu Leadership Excellence -opintopolkuun, jossa opiskelija kehittyy esimies- ja johtamistyön asiantuntijaksi.

Koulutuksen kokoavina teemoina ovat projektihallinnan ja -johtamisen menetelmät.

Itsenäisen työskentelyn lisäksi ryhmissä tehtävillä oppimistehtävillä on opinnoissa iso rooli. Yhdessä tekemisen kautta Timo on huomannut, kuinka eri alojen ammattilaiset painivat samojen haasteiden parissa.

– Vaikka isolla yrityksellä olisi käytössä maailman hienoimmat toimintamallikaaviot, niin asiat eivät silti suju aina suunnitelmien mukaan. Master-opinnoista olemme saaneet uusia työkaluja prosessien parantamiseen. Myös vertaisoppiminen on tärkeää, insinööri pohtii.

Valmiuksia kansainvälisiin projekteihin

Projektijohtamisen opinnot antavat varmuutta toimia kansainvälisissä verkostoissa. Osa opintojaksoista toteutetaan yhdessä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa.

– Saimme äärimmäisen tärkeää oppia siitä, kuinka hankkeita voidaan hoitaa missä päin maailmaa tahansa. Tällaiset mahdollisuudet ovat tärkeitä etenkin opiskelijoille, joille kansainvälinen työskentely on uutta, insinööri pohtii.

Timolle työskentely monikulttuurisessa ympäristössä on arkea.

– Työn lomassa olen huomannut, miten tärkeää on osata toimia erilaisten kulttuurien kanssa, hän kertoo.

Hyvissä projekteissa piilee Suomen menestys

Master-opinnot suoritetaan työn ohessa. Joustava opetusjärjestely kerää kiitosta Timolta. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei joustavuus tarkoita sitä, etteikö opintoihin menisi aikaa.

– Ajankäyttö on täysin siitä kiinni, haluaako oppia vai ei, hän painottaa.

Master-tason opinnot valmistavat asiantuntijoita oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Tutkinnon avulla Timo haluaa olla mukana luomassa työelämän tulevaisuutta, jossa projektit tehdään tehokkaasti.

– Nopeus ei ole kaikki kaikessa, vaan mukana täytyy olla myös taitoa. Tästä syntyy tehokkuutta, ja se on ainoa asia, jonka avulla suomalaiset voivat pärjätä kansainvälisessä kilpailussa.

Tradenomi (ylempi AMK), projektijohtaminen -koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Leadership Excellence -polun koulutuksia. Leadership Excellence -polun koulutuksissa kehität taitojasi esimiehenä ja asiantuntijana. Projektijohtamisen Master-koulutus on seuraavan kerran yhteishaussa syksyllä 2020. Tutustu kevään 2020 yhteishakujen koulutustarjontaan.