Sivu päivitetty 16.12.2019

Kiitokset loistavasta yhteistyöstä!

Turun ammattikorkeakoulun rehtorin työ on monella tavalla antoisaa. Omaa tulevaisuuttaan rakentavat opiskelijat, heidän kehittymistään tukevat opettajat, uusia ideoita luovat tutkijat ja kehittäjät, sekä kaikkea toimintaa palvelevat asiantuntijat muodostavat sellaisen ympäristön, josta voi olla jokainen päivä innostunut.

Toimintamme keskipisteessä ovat kuitenkin Turun ja Varsinais-Suomen asukkaat ja organisaatiot. Te luotte omissa verkostoissanne alueestamme päivä päivältä paremman paikan asua, tehdä työtä ja suunnitella tulevaisuutta. Teitä varten me ammattikorkeakoulussa pyrimme luomaan uutta osaamista ja uusia osaajia.

Kuluvana vuotena Turun ammattikorkeakoulu on pystynyt lyömään useita aiempia ennätyksiään. Meiltä valmistuu pitkälti yli 2000 uutta osaajaa vastaamaan maakuntamme jatkuvaan asiantuntijapulaan. Tulemme tuottamaan noin 22000 avoimen ammattikorkeakoulun opintopistettä tukemaan asukkaiden jatkuvaa oppimista. Hankesalkkumme ulkopuolinen rahoitus lähenee 10 miljoonaa euroa ja valtaosa 775:stä hankepartneristamme on alueemme organisaatioita, jotka ovat tätä kautta saaneet itselleen uutta osaamista ja uusia verkostoja.

Varsinais-Suomen maakuntastrategian mukaan ”menestyvää ja hyvinvoivaa maakuntaa rakennetaan yhteistyöllä ja kumppanuudella”. Turun ammattikorkeakoulun osalta voin todella allekirjoittaa tämän lauseen. Me saamme joka päivä nauttia maakuntamme hyvästä yhteistyöhengestä kumppaneidemme kanssa.

Uskon, että juuri hyvän yhteistyömme ansiosta ensi vuodesta tulee vielä tätäkin menestyksekkäämpi. Kesällä 2020 avautuva uusin kampusrakennuksemme Kupittaalla ja sen loistavat laboratoriotilat mahdollistavat aiempaakin tiiviimmän kehitysyhteistyön. Opetuksen kehittäminen lähtee tiiviimmästä integraatiosta työelämän kanssa. Tulemme tuomaan jatkuvasti enemmän kulttuuritarjontaa kaikkien ihmisten saataville. Tämä mahdollistuu, kun etenemme tyytyväisin mielin yhteiseen parempaan tulevaisuuteen.

Kiitos erinomaisen kumppanuuden vuodesta 2019. Lähdetään yhteistyössä rakentamaan alkavaan vuosikymmeneen kaikille hyvää elämää entistä älykkäämpään yhteiskuntaan.

Vesa Taatila, rehtori

P.S. Lahjoitimme joulukorttivarat tänä vuonna Pidä Saaristo Siistinä ry :n tärkeään työhön puhtaamman saaristo- ja järviluonnon hyväksi. PSS ry:n työn ansiosta voimme liikkua ja retkeillä vesillä kestävästi luontoa säästäen. Olemme myös tehneet vesien puhtauteen liittyviä opiskelijaprojekteja yhteistyössä yhdistyksen kanssa.