Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.12.2020

Miten uudet koronarajoitukset vaikuttavat toimintaamme?

Turun AMK on ohjeistanut toimintaansa henkilökunnalle ja opiskelijoille aluehallintoviraston 2.12. antaman päätöksen mukaisesti.

AVIn ohjeissa on sitova määräys koskien yleisötapahtumiin osallistuvien henkilöiden määrää. Selvitimme AVIlta erikseen, miten tämä määräys enintään 10 henkilön rajoituksesta yleisötilaisuuksissa koskee korkeakouluja. AVIn mukaan opetustoimi katsotaan yhteiskunnan kannalta kriittiseksi toiminnaksi, joka ei ole kaikilta osiltaan rinnastettavissa yleisötapahtumiin.

Noudatamme AVIn määräystä pääsääntöisesti ja soveltuvin osin, mutta toteutamme välttämättömät lähiopetukset ja -tentit hygieniaohjeet huomioiden. Pyrimme vähentämään näissä tilanteissa ryhmäkokoja AVIn ohjeen mukaisiksi tai siirtämään toiminnan väljempiin tiloihin.

Lähtökohtamme on, että kaikki voivat työskennellä turvallisesti myös välttämättömässä lähitoiminnassa, ja toisaalta, ettei kenenkään valmistuminen tai opintojen eteneminen viivästy kohtuuttomasti rajoitusten vuoksi. Olemme tarkentaneet ohjeitamme tämän mukaisesti.

Esimerkiksi Terveys ja hyvinvointi -sektorin toiminnassa noudatetaan AVIn ohjeita kirjaimellisesti, koska opiskelijamme menevät sosiaali- ja terveysalalle töihin joululomansa aikana. 

– Olemme syksyn mittaan pystyneet toimimaan niin, että merkittäviä altistumisia ei ole kampuksilla tullut. Suosittelemme kaikille kampuksilla kävijöille tiukkoja hygieniatoimenpiteitä, muun muassa kasvomaskien jatkuvaa käyttöä. Kannustamme myös vapaa-aikana kaikkia toimimaan vastuullisesti ja huomioimaan AVIn rajoitukset yleisötapahtumiin, painottaa rehtori Vesa Taatila. 

Katso yleiset ohjeistuksemme koronavirustilanteessa

Henkilöstön koronaohjeet Messi-intranetissä  (vaatii kirjautumisen)

Opiskelijoiden koronaohjeet Messi-intranetissä  (vaatii kirjautumisen)