Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.2.2021

Tietojärjestelmien integraatio-osaajille on kova tarve: koulutusyhteistyötä yritysten kanssa

Eri tietolähteiden yhdistäminen kysyy järjestelmäintegraation osaamista, jolle on kova kysyntä. Turun AMK:n terveysteknologian opiskelijat hakivat integraatio-oppia opintojaksolta, joka toteutettiin yhteistyössä InterSystemsin ja 2M-IT:n kanssa.

Teksti: Martti Komulainen

Terveydenhoidossa, ja muillakin toimialoilla, on tietojärjestelmiä, joiden pitäisi keskustella keskenään. Eri tietolähteiden yhteensovittamiseen tarvitaan integraatio-osaamista. Sille tuntuu olevan huutava tarve.

- InterSystemsin ja 2M-IT:n kanssa toteutettiin projektiopintokurssi, johon toimeksiantoina tuli suunnitella tietojärjestelmien integraatiototeutuksia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille. Kurssi oli erinomainen esimerkki paitsi hyödyllisestä ja työelämävalmiuksia tarjoavasta kurssista, myös yritysyhteistyöstä, kuvailee Turun AMK:n terveysteknologian lehtori Teppo Saarenpää.

InterSystems tarjosi käyttöön Health Connect-alustansa. InterSystems on kansainvälinen sote-alueen teknologiatoimittaja, joka kehittää sovelluksia mm. tietojärjestelmien integraatioon. Toimeksiannot tulivat 2M-IT:ltä, joka tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknisiä palveluja.

Opiskelijat saivat kurssilta paitsi hyödyllistä integraatiosovellusten kehittämiskokemusta myös kontakteja alan yrityksiin, jotka hyvinkin voivat heitä jatkossa työllistää.

InterSystemsin myynti-insinööri Janne Korhosen ja 2M-IT:n tiimiesimies Juhan Heinosen mukaan yhteistyön laajempana tavoitteena on myös varmistaa, että Suomi pysyy kansainvälisen sote-alan teknologiakehityksen ja osaamisen huipulla.
 

Lue lisää tieto- ja viestintätekniikan (insinööri, AMK) koulutuksesta