Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.10.2021

Turun AMK etsii alumnien taideteoksia liitettäväksi taidekokoelmaansa

Osana KampusART-taideohjelmaa avataan Turun AMK:n Taideakatemian alumneille avoin portfoliohaku, jolla etsitään teoksia liitettäväksi Turun ammattikorkeakoulun taidekokoelmaan.

Portfolioita voivat lähettää Turun AMK:n Taideakatemian alumnit sekä heidän muodostamansa työryhmät. Alumneja ovat kaikki Turun AMK:n Taideakatemiassa tai sitä edeltävissä oppilaitoksista (ml. Turun Piirustuskoulu ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitos) valmistuneet sekä niissä työskennelleet. Haku on käynnissä 4.−31.10.2021.

Portaikot tarjoavat epätavallisen paikan taiteen esittämiselle

Portfoliohaun kautta hankittavat teokset sijoitetaan EduCityn kahteen porraskäytävään. Teosten toivotaan tuovan tilaan mielenkiintoisia ja yllättäviä yksityiskohtia. Epätavallinen taiteen sijoituspaikka vaikuttaa teoksen kokemiseen, sillä katsoja on liikkeessä ja teoksen katsomiskulma vaihtelee. 

– Turun AMK:n Taideakatemian alumnit muodostavat moninaisen tekijäjoukon, jolta odotamme erilaisia ja jännittäviä ehdotuksia. Emme ole halunneet rajata teoksen kokoa tai muotoa. Teos voi olla esimerkiksi pienikokoinen tai koostua useammasta osasta, jotka voivat sijoittua lähekkäin tai jopa eri kerroksiin, kuvailee taiteellisen työryhmän puheenjohtaja Taina Erävaara.

Lisätiedot hausta löytyvät taideohjelman nettisivuilta osoitteesta kampusart.turkuamk.fi.

Keskiössä kiinnostava ja moninainen kokonaisuus

Taideohjelman taiteellinen työryhmä laatii portfolioiden pohjalta teoshankintaehdotuksen, jonka vahvistaa taidehankkeen ohjausryhmä. Lähtökohtana on, että nyt hankittavat ja EduCityssä jo olevat taideteokset muodostavat laadukkaan ja monipuolisen kokonaisuuden. Taiteelliseen työryhmään kuuluvat Turun AMK:n kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara ja Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäjohtaja Terhi Marin sekä kuvataiteilijat Heini Aho, Veli Granö ja Jaakko Niemelä.

Alumneille suunnattu portfoliohaku on osa KampusART-taideohjelmaa, joka tuo taidetta EduCityn sisä- ja ulkotiloihin. Tähän mennessä taideohjelman puitteissa on järjestetty kaksi ammattitaiteilijoille suunnattua taidekilpailua sekä mediataidehaku Turun AMK:n Taideakatemian alumneille. Ammattilaisilta tilatun taiteen lisäksi EduCityyn on toteutettu kuvataiteen opiskelijoiden teoksia. Taideohjelmaa koordinoi Turun AMK:n Taideakatemia, ja se toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.