Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.8.2022

Turun AMK:ssa jokainen saa olla omanlaisensa

Turun pride-viikkoa vietetään 22.–28.8. Turun ammattikorkeakoulussa jokainen saa olla omanlaisensa. Tasa-arvotyötä tehdään ympäri vuoden osana korkeakoulun arkea.

Turun pride-viikolla kampuksillamme liehuvat sateenkaariliput. Viikko huipentuu Pride-kulkueeseen lauantaina 27.8. Study in Turku -verkosto järjestää yhteislähdön Turku Pride -tapahtumaan. Mukaan ovat tervetulleita opiskelijat, korkeakoulujen henkilökunta ja kaikki muutkin. Ks. kutsu Study in Turku -yhteislähdöstä verkoston www-sivuilta.

– Turun ammattikorkeakoulussa jokainen saa olla omanlaisensa, rehtori Vesa Taatila muistuttaa. 

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila seisoo hymyillen sateenkaaren värein maalatuilla portailla.

Yhdenvertaisuuden eteen on tehtävä töitä jatkuvasti

Mahdolliseen epäasialliseen kohteluun puututaan Turun ammattikorkeakoulussa yhdenvertaisella prosessilla, ja käytössä on ilmoituskanavat ongelmista raportointiin. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tilaa organisaatiossa selvitetään myös kyselytutkimuksilla, joissa kysytään esimerkiksi ilmapiiristä, asiattomasta vitsailusta ja epäkunnioittavasta kielenkäytöstä.
 
Kielellisillä valinnoilla on ideologinen ja poliittinen taso. Turun ammattikorkeakoulussa halutaan edistää modernia, inklusiivista ajattelua myös teksteissä. Tähän on sitouduttu yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa.
 
– Vältämme sukupuolittuneita nimikkeitä ja termejä, olemme esimerkiksi ottaneet käyttöön esihenkilö-ilmauksen. Englanniksi viestiessämme pyrimme eroon sukupuolten binäärinormista ja korvaamme she/he-pronominit esimerkiksi monikolla, HR-asiantuntija Mirva Virtanen kertoo. 

Turun AMK:n opiskelijat puolestaan nostivat esiin kehorauhaa ja positiivisen kehokuvan merkitystä kesän 2022 Ruisrock-musiikkifestivaaleilla. Lue lisää aiheesta uutisartikkelista AMK:n www-sivuilla.

Lue lisää siitä, miten ammattikorkeakouluissa edistetään yhdenvertaisuutta ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston www-sivuilla.