Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.5.2023

Vastuullisuusosaamisen merkitys kasvaa tekstiili- ja muotialalla

Turun ammattikorkeakoulussa käynnistyy työelämän tarpeisiin vastaava osaajakoulutus.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksilleen viime vuonna teettämän osaamiskartoituksen mukaan osaavan työvoiman löytäminen on haaste tekstiili- ja muotialan yrityksille. Suurin osa yrityksistä ennakoi myös työvoimatarpeen kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana.

Kestävien tuotteiden suunnittelu on keskeistä toimialan tulevaisuudessa. Kiertotalous ja uudet liiketoimintamallit asettavat haasteita tuotekehitykseen. Laadunhallinnan näkökulmasta myös raaka-aine-, materiaali- ja tuoteosaaminen on tärkeässä roolissa.

Turun ammattikorkeakoulussa käynnistyvä Vastuullisuus tekstiili- ja muotialalla osaajakoulutus pyrkii osaltaan vastaamaan näihin alan yritysten tarpeisiin.

Maksuttomat opinnot on suunniteltu alan ammattilaisille tai muoti- ja tekstiilialalle tähtääville opiskelijoille, jotka haluavat kehittää osaamistaan vastuullisuuskysymyksissä.

Opinnot sisältävät muun muassa vastuullisen suunnittelun ja kaavoituksen, tuotannon suunnittelun, vastuullisuusstandardit sekä eettiset merkit, vastuullisen toimitusketjunhallinnan, vastuullisten materiaalien, vastuullisen verkkokaupan ja sisällöntuotannon sekä vastuullisen ja kannattavan projektinhallinnan sekä laatujohtamisen opintojaksoja.

Osaajakoulutukset ovat ammattikorkeakoulututkinnon erityisosaamisen kokonaisuuksia. Koulutuksen tuottama osaaminen vastaa työelämän osaamistarvetta tai -vajetta. Opiskelu ei johda tutkintoon, mutta osaajakoulutuksen opinnot voidaan hyväksilukea osaksi myöhemmin opiskeltavaa tutkintoa.

Turun AMK järjestää koulutuksen yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa. Osaajakoulutuksen laajuus on 55 opintopistettä ja koulutuksen kesto on 18 kuukautta. Hakuaika syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen on 8.–19.5.

Lue lisää koulutuksesta