Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.6.2023

Myynti-insinööriopiskelija Jaakko Ihalmo on Euroopan paras myyjä 2023

Turun ammattikorkeakoulun myynti-insinööriopiskelija Jaakko Ihalmo voitti European Sales Competition 2023 (ESC23) -kilpailun. ESC on korkeakouluopiskelijoille suunnattu yritysten väliseen myyntiin keskittyvä tapahtuma, joka kilpailuasetelman avulla tähtää sekä uuden oppimiseen että jo opitun arviointiin.

Ihalmo on ensimmäinen Turku AMK:n ja toinen suomalainen ESC-kilpailun voittaja , sekä ensimmäinen suomalainen ESC-finalisti kahdeksaan vuoteen. Aiemmin keväällä 2023 Jaakko voitti Turun AMK:n järjestämän Turku Sales Competitionin. Euroopan myyntikilpailua on järjestetty vuodesta 2015 alkaen nykyisessä muodossaan. 

– Kun mahdollisuus osallistua Euroopan myyntikilpailuun avautui, tuntui se ennen kaikkea mahdollisuudelta verkostoitua ja viedä omaa uraani eteenpäin, kertoo Ihalmo. 

Kilpailusta jäi hieno ja omalla tavallaan energinen vaikutelma. Hän kehuu case-tilanteiden toteutusta, sillä myyjälle jäi paljon vastuuta tilanteen suorittamisen osalta.  

– Tilanteissa sai miettiä paljon omia ratkaisuja ja tarkkaa tarjouspakettia ei suoraan annettu. Oman laatikon ulkopuolelta ajattelu edesauttoi omaa voittoani. Lisäksi voittooni auttoi varmasti hyvien kysymysten miettiminen etukäteen sekä rauhallisuus neuvottelutilanteissa. Varsinkin finaalivetoon valmistautuessa ei paljoa voinut tehdä, koska aikaa siihen oli annettu ruhtinaalliset 20 minuuttia, joten piti luottaa omaan ratkaisuun ja tilannetajuun, jatkaa Ihalmo.

Euroopan myyntikilpailun voitto tulee todennäköisesti edesauttamaan Ihalmoa työelämään siirtymisessä. Hän on jo nyt saanut yhteydenottoja ja työhaastattelupyyntöjä eri yrityksistä. Suurin kilpailun tuottama arvo on Ihalmon mukaan kuitenkin varmuus ja tieto omasta tekemisestä.  

– Kun tietää mihin pystyy ja mihin ei, osaa kehittää itseään paremmin, iloitsee Jaakko. 

Touko-kesäkuun vaihteessa Hollannissa järjestetyssä ESC23:ssa kilpaili lähes 70 opiskelijaa yhdeksästä Euroopan maasta sekä USA:sta. Tapahtuman yhteistyöyrityksinä toimivat tänä vuonna TeamViewer ja Atoss. 

ESC:n järjestäjä vaihtuu vuosittain, ja seuraava Euroopan myyntikilpailu järjestetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimesta toukokuussa 2024 Helsingissä. Kisakonseptia hallinnoi European Sales Competition Association.