Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.8.2023
Itämeren saaristoa kesällä ylhäältä katsottuna.

Turun AMK tuo Eurooppa-foorumiin ratkaisuja Itämeren suojelemiseksi

Turun ammattikorkeakoulu on mukana Eurooppa-foorumissa Itämeri-teemalla. Meidän Itämeremme -seminaaria 30.8. on mahdollista seurata paikan päällä tai verkossa.

Eurooppa-foorumi on kuudetta kertaa järjestettävä kansalaisfoorumi, joka kokoaa yhteen päättäjät ja kansalaiset. Vuoden teemana on Muuttuva Eurooppa. Teemalla on tarkoitus herättää kansalaiskeskustelua Eurooppaa ravistelevista muutosvoimista. Foorumin tapahtumapaikkana toimii Turun AMK:n Linnankadun taidekampus.  

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista ja herkimmistä merialueista. Kasvava meriliikenne, rehevöityminen ja vieraslajit ovat meren uhkana. Meren tilan parantaminen on kaikkien Itämeren ympärysvaltioiden yhteinen asia.

Seuraa Meidän Itämeremme -seminaaria paikan päällä tai verkossa

Turun AMK:n seminaarissa keskustellaan EU:n Itämeri-strategian meren pelastamiseen liittyvistä toimista sekä esitellään esimerkkejä tutkimushankkeistamme merta pilaavien päästöjen vähentämiseksi ja vedenalaismelun tutkimiseksi. 

Puhujina Turun AMK:sta ovat tutkimusryhmän vetäjä Valtteri Hongisto ja Senior Advisor Emil Nyman. Keskustelun moderoijana toimii Stella Aaltonen (Stellar Minds Oy).

Aika: keskiviikko 30.8. klo 15–15.45 
Paikka: Crichton-sali, Linnankatu 54–60, 20100 Turku

Ohjelma simultaanitulkataan englanniksi.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 14.8. alkaen. 

Tapahtumaa on mahdollista seurata etänä ilman ennakkoilmoittautumista tapahtuma-alustalle. Linkin löydät tapahtumaviikolla Eurooppa-foorumin sivuilta.

Foorumin tapahtumapaikkana toimivat tänä vuonna Turun AMK:n Taideakatemian ja konservatorion tilat osoitteessa Linnankatu 54–60, Turku sekä virtuaalinen tapahtuma-alusta verkossa. Ohjelmaa järjestetään myös Turun Kauppatorilla.

Itämeri Turun AMK:n tutkimuskohteena

Itämeri on Turun AMK:lle tärkeä tutkimuksellinen fokus, jonka suojelemiseksi teemme aktiivista tutkimustyötä. Meille on tärkeää pitää Itämerestä hyvää huolta, jotta se säilyisi terveenä ja monimuotoisena jälkipolville. Tutkimme ja kehitämme mm. 

  • Itämeren lajien suojelua (esim. itämerennorppa)
  • kiertotaloutta meriliikenteessä
  • järviruo'on hyötykäyttöä
  • rakennekalkkia vesiensuojelukeinona
  • luonnonmukaisia hulevesiratkaisuja

Tutustu Turun AMK:n Itämeritutkimukseen www-sivuillamme.