Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.11.2023

Yli 50 yritystä ja sadat tulevaisuuden tekijät kohtasivat Turun AMK:n rekrymessuilla

Turun AMK:n ura- ja rekrytointimessut saattelivat yhteen yli 50 eri alan yritystä ja satoja innokkaita korkeakouluopiskelijoita.

Find Your Future -ura- ja rekrytointimessut järjestettiin toista kertaa Turun AMK:n Kupittaan kampuksella eli EduCityssä ja ICT-Cityssä. Tapahtuman ydintä ovat kasvokkaiset kohtaamiset yritysten ja opiskelijoiden välillä. Lisäksi kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja työelämästä ajankohtaisen vastuullisuusteeman ympärillä. Marraskuussa järjestetyssä tapahtumassa yritysten ja opiskelijoiden tavoitteet olivat esimerkiksi kesän 2024 rekrytoinneissa.

Ihmisiä standeilla messutilassa

Turun ammattikorkeakoulusta valmistuu joka vuosi yli 2000 tulevaisuuden tekijää eri aloilta. 

– Ura- ja rekrytointimessut tarjoaa yrityksille suoran yhteyden tulevaisuuden ammattilaisiin ja tukee opiskelijoiden työelämäyhteyksiä jo opintojen aikana, asiantuntija, uraohjaaja Elina Karaus Turun ammattikorkeakoulusta kertoo. 

Tulevaisuuden tekijöitä kesätyöhön ja harjoitteluun

Osallistuneet yritykset kiittelivät messujen kävijämäärää ja opiskelijoiden aktiivisuutta. Messuille yrityksiä houkuttelivat esimerkiksi kesätyörekrytoinnit sekä laajemmin uramahdollisuuksien esittely ja yrityksen tunnettuuden parantaminen. 

Ihmisiä messustandeilla

– Osallistumme opiskelija- ja rekrytapahtumiin, ja teemme monipuolisesti oppilaitosyhteistyötä, sillä opiskelijat ovat meille tärkeitä: palkkaamme n. 300 harjoittelijaa vuosittain. Tavoitteenamme on kasvattaa Destian tunnettuutta ja olla työnantajana houkutteleva vaihtoehto erityisesti infra-alan opiskelijoille. Olemme Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö, ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Työllistämme laajasti tekniikan alan, erityisesti rakennus-, energia- ja sähkötekniikan osaajia. Messuilla olemme tavanneet paljon aktiivisia ja innostuneita opiskelijoita, Destian HRD-asiantuntija Lotta Lukka kertoo. 

Turun osuuskauppa osallistui messuille jo toistamiseen hyvin kokemuksin. 

– Messujen ajankohta on meille sopiva, sillä vuoden 2024 kesätyörekrytointi käynnistyy jälleen tammikuussa. Työllistämme joka kesä yli 500 kesätyöntekijää koko kesän mittaisille kesätyöjaksoille, joista Turun kaltaisessa opiskelijakaupungissa suuri osa on opiskelijoita. Olemme suuri työllistäjä opiskelijoille myös opintojen oheen ympäri vuoden kaikilla neljällä toimialallamme, HR-asiantuntija Jenna Pajulo Turun osuuskaupasta kertoo. 

– Viime vuonna olimme mukana paneelikeskustelussa puhumassa tulevaisuuden työelämästä ja tänä vuonna hotellinjohtajamme Sanna Paloniemi piti vaikuttavan puheenvuoron Sokos Hotel -ketjun ja Original Sokos Hotel Kupittaan vastuullisuudesta ja arjen vastuullisuusteoista. Pidän siitä, kuinka ajankohtaiset teemat tuodaan mielenkiintoisesti esiin messuilla ja yrityksiä osallistetaan aktiivisesti mukaan, Pajulo jatkaa. 

Meyerilla haluttiin tavoittaa messuilla erityisesti tekniikan alan opiskelijoita. 

– Messuilla tavoitteemme on tehdä näkyväksi uravaihtoehtojamme ja kesätyömahdollisuuksiamme laivanrakennuksen parissa. Turun AMK:n tekniikan alan opiskelijat ovat meille tärkeää kohderyhmää ja heitä on tavoitettu täällä hyvin. Väkeä on liikkeellä paljon, HR Manager Tuulia Laakso Meyer Turusta kertoo.

Vastuullisempaa työelämää ja tukea ja työkokemusta opiskelijoille

Tapahtuman teemana oli tänä vuonna vastuullisuus. Ohjelma piti sisällään niin ammattikorkeakoulun kuin työelämän edustajien puheenvuoroja vastuullisemmasta työelämästä.

Kaksi henkilöä pitämässä puheenvuoroa lavalla

Työelämäyhteyksien lisäksi tapahtuma tarjosi opiskelijoille työhaastattelupreppausta ja vinkkejä CV:n ja LinkedIn-profiilin koostamiseen.

Ihminen Turun AMK:n logopaidassa selin seuraamassa puheenvuoroja lavalla

Tapahtuman järjestelyissä oli vahvasti mukana joukko AMK:n omia opiskelijoita, jotka saivat työstään niin opintopisteitä kuin käytännön kokemusta. 

Find Your Future!

Turun AMK:n ura- ja rekrytointimessut tarjoavat orhganisaatioille erinomaisen mahdollisuuden kontaktoida tulevaisuuden tekijöitä ja luoda positiivista työnanatajamielikuvaa jo opintojen aikana.