Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.1.2024

Turun Sanomien ja Taideakatemian Mediasirkus esittelee opiskelijoiden monialaista osaamista

Mediasirkus on Turun Sanomien ja Turun AMK:n Taideakatemian opiskelijoiden yhteisprojekti, joka huipentuu livelähetykseen tiistaina 9.1.2024 klo 19. Lupa sooloilla -esityskokonaisuus nähdään suorana lähetyksenä Turun Sanomien striimausalustalla.

Kuvat: Elma Hytönen

Projektissa on esiintyvien sirkusopiskelijoiden lisäksi mukana median opiskelijoita journalististen ja sosiaalisen median sisältöjen tuotannossa sekä striimin kuvauksessa ja toteutuksessa. Myös valokuvat ja visuaalinen ilme ovat Taideakatemian valokuvausopiskelijan käsialaa. Mediasirkus-projekti tuo esille kiinnostavien työelämäyhteistyön lisäksi myös Taideakatemiassa toteutuvan poikkeuksellisen monitaiteisen yhteistyön mahdollisuudet. 

sirkusopiskelijat rivissä mustaa taustaa vasten

Hybriditoteutuksella erilaisia näkökulmia taiteen sisältöihin 

Sirkuksen toisen vuosikurssin opiskelijoiden esityskokonaisuus Lupa sooloilla esittelee viisi tekijöidensä näköistä sirkussooloa. Sirkustaiteilija-opettajaksi opiskelevien soolotöissä tullaan näkemään monipuolisesti eri sirkuslajeja: ilma-akrobatiaa, käsilläseisontaa, rengastrapetsia, cyr-renkaan ja kontaktikepin käyttöä sekä tanssia.

Striimissä myös kotiyleisö pääsee osallistumaan suoran lähetyksen ainutlaatuiseen tunnelmaan reaaliajassa. Hybriditoteutukset luovat erilaisia mahdollisuuksia ja näkökulmia esityksen katsomiskokemukseen: kamera voi suunnata huomion sellaisiin yksityiskohtiin, joihin ei esitystä yleisöstä käsin seuraavana havaitse ja päinvastoin.

Esityksestä voikin parhaimmillaan saada eri tavalla painottuvat, toisiaan täydentävät katsojakokemukset paikan päällä ja striimattuna koettuna. Aikaisempia näkökulmia hybridi- ja striimaustoiminnasta ja virtuaalisista innovaatioista on saatu esimerkiksi Turun ammattikorkeakoulun Kokemusten talo -hankkeesta, johon pohjautuneista kokemuksista Mediasirkus on saanut inspiraatiota.

Livestriimi mahdollistaa taiteellisten sisältöjen tuomisen erilaisten yleisöjen luokse, matalalla kynnyksellä. On myös opiskelijoiden kannalta mielekästä saada ammattitaidolla luodut sisällöt laajasti erilaisten kokijoiden ulottuville, yhteistyössä keskeisen työelämäkumppanin kanssa.

Lupa sooloilla on katsottavissa Turun Sanomien alustalla suorana lähetyksenä 9.1.2024 kello 19.

Suora lähetys (TS:n tilaajille):
ts.fi/katso

Lupa sooloilla -esitykset nähdään Turun AMK:n Linnankadun Taidekampuksella, Köysiteatterissa, 6.–14.1.2024.  

Lisätiedot, esityspäivät ja liput:
https://taideakatemia.tapahtumiin.fi/

Mediasirkus-työryhmä:
Sirkussoolojen ohjaus ja esiintyjät: 
Victoria Adamova, Isabella Hännikkälä, Jaska Isola, Ella Laitinen, Amanda Virkkunen (esittävän taiteen koulutus, sirkus)

Valokuvat ja graafinen ilme: 
Elma Hytönen (kuvataiteen koulutus, valokuva)

Livestriimin toteutus: 
Karoliina Hakasalo (media-alan koulutus, journalismi), Anna Jolma, Niina Kupari ja Joona Nieminen (media-alan koulutus, elokuva)

Journalistiset sisällöt: 
Lotta Lahokoski (media-alan koulutus, journalismi)

Sosiaalisen median sisällöt: 
Kelly Nurm, Taru Siirilä (media-alan koulutus, mainonnan suunnittelu) ja Nea Pietiläinen (media-alan koulutus, journalismi)

Lupa sooloilla -sirkusesityskokonaisuus

Sirkusopiskelijoiden sooloesitykset köysiteatterissa 6–14.1.

Sirkuskoulutus Turun AMK:ssa

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), sirkus Turun AMK:n Taideakatemiassa