Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.1.2024

Viisi syytä valita taloushallinnon tradenomikoulutus

Turun ammattikorkeakoulussa on useita tradenomikoulutuksia, ja taloushallinto on yksi niistä. Taloushallinnon tradenomikoulutukseen voit hakea kevään yhteishaussa.

1. Tarkalle luonteelle tarkkaa ja tärkeää työtä 

Innostutko tarkkuutta vaativasta työstä, jossa saat pyöritellä numeroita ja auttaa yrityksiä talouskysymyksissä? Taloushallinnon tradenomiopinnoissa painottuvat sekä taloushallinnon velvoitteiden hoitaminen että yrityksen päätöksentekoa tukevien laskelmien laadinta. Voit tutustua kirjanpitoon, verotukseen ja palkkahallinnon asioihin myös käytännössä TradeTaseen asiakastilanteissa. Osuuskunta TradeTase on opiskelijavetoinen tilitoimisto, joka tarjoaa talous- ja palkkahallinnon palveluita yrityksille.

2. Hyvät työllistymismahdollisuudet

Taloushallinnon osaajille riittää kysyntää. Voit aloittaa assistentin roolista, mutta päätyä erityisasiantuntijaksi tai talouspäälliköksi ja -johtajaksi. Turun ammattikorkeakoulun taloushallinnon koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa liiketalouden ja taloushallinnon asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä tai jopa yrittäjänä. Koulutus avaa mahdollisuudet erilaisiin urapolkuihin. 

3. Monipuolinen koulutus

Taloushallinnon tradenomikoulutuksen 210 opintopisteeseen mahtuu perus- ja ammattiopintojen lisäksi valinnaisia opintoja, harjoittelu ja opinnäytetyö. Koulutuksessa tehdään ryhmä- ja projektitöitä, mutta itsenäisiäkin tehtäviä mahtuu mukaan. Aiheet liittyvät niin liiketalouteen, markkinointiin, verotukseen, juridiikkaan kuin taloushallintoonkin. Lisäksi voit opiskella oman valintasi mukaan liiketoimintaosaamisen perusteita joko suomen-, englannin- tai ruotsinkielisessä pienryhmässä. Voit myös opiskella TradeTasessa ja osallistua sen kehittämiseen!

4. Tiivistä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa

Turun ammattikorkeakoulussa tehdään paljon yhteistyötä suoraan yritysten kanssa. Yritysten edustajat voivat esimerkiksi tarjota toimeksiantoja opiskelijoille tai suoria opinnäytetyömahdollisuuksia. Lisäksi yritysten edustajat vierailevat säännöllisesti luennoimassa alan uusimmista trendeistä, jotta sinä saisit ajantasaisen kuvan alastasi. Toimeksiantojen ja laajan yhteistyön ansiosta voit saada harjoittelu- ja työmahdollisuuksia jo opintojesi aikana, mikä myös tukee omaa valmistumistasi. 

5. Yhteisö tukee opiskeluasi

Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin ja opiskelua voi suorittaa ryhmässä. Oman pienryhmän kanssa voi tehdä tehtäviä. Opettajat ovat helposti lähestyttäviä. TradeTasessa työskennellään kirjanpitotiimeissä, joissa vanhemmat opiskelijat ovat mukana henkisenä turvana ja auttavat käytännön tilanteissa, joten sinua ei jätetä yksin!
 

Tutustu koulutukseen