Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.10.2023
Tradenomi (AMK), taloushallinto

Tradenomi (AMK), taloushallinto

Tavoitteletko näköalapaikkaa taloushallinnon asiantuntijatehtävissä? Haluatko kehittyä ja toimia monialaisessa ympäristössä? Tradenomin tutkinto tarjoaa sinulle mielenkiintoiset työskentelymahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

Taloushallinnon koulutus on käytännönläheistä ja sillä on kiinteät yhteydet elinkeinoelämään. Opintojen aikana toteutettavat työelämälähtöiset tehtävät antavat sinulle mahdollisuuden verkostoitua yritysten ja organisaatioiden kanssa jo opintojen aikana. Valmistuttuasi voit työskennellä liiketalouden ja taloushallinnon asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä yrittäjänä. Työtehtävät ja -ympäristöt ovat monipuolisia, ja koulutus antaa mahdollisuudet erilaisiin urapolkuihin. 

Opintoja toteutetaan monipuolisesti. Perinteisten opintojaksojen lisäksi voit opiskella tiimeissä, projekteissa tai suorittaa verkko-opintoja. Voit suunnitella oman oppimispolkusi ja laatia joustavasti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi. Kansainvälisyys toteutuu liiketalouden koulutuksessa eri tavoin. Liiketalouden koulutuksella on useita ulkomaisia yhteistyökumppaneita ja vaihtokorkeakouluja. Opiskelijoita kannustetaan lähtemään opiskelijavaihtoon.  

Taloushallinnon opinnot

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto (tradenomi) 210 op koostuu perus- ja ammattiopinnoista, valinnaisuutta sisältävästä laajentavasta osaamisesta, harjoittelusta sekä opinnäytetyöstä. Harjoittelu toteutetaan joustavasti opintojen aikana ja sen voi tehdä myös ulkomailla. 

Ensimmäisen lukuvuoden aikana perehdyt liiketoiminnan perusteisiin ja opit alalla tarvittavia viestintä- ja kielitaitoja sekä tiimityö- ja projektityöskentelytaitoja. Syyslukukauden aikana opiskelet liiketoimintaosaamisen perusteita oman valintasi mukaan joko suomen-, englannin- tai ruotsinkielisessä pienryhmässä. Kevätlukukauden aikana opiskellaan liiketalouden keskeisiä osaamisalueita kuten markkinointia, taloushallintoa, juridiikkaa sekä digitaalista liiketoimintaa. 

Perusopintojen jälkeen lähdet syventämään taloushallinnon ammattiopintojasi. Opinnoissa painottuvat sekä taloushallinnon velvoitteiden hoitaminen että yrityksen päätöksentekoa tukevien laskelmien laadinta. Kirjanpidon, verotuksen ja palkkahallinnon käytännön kysymyksiin perehdytään tilitoimisto-osuuskunta TradeTaseen aidoissa asiakastilanteissa. Opinnoissa käytetään moderneja tietojärjestelmiä ja digitaalisen taloushallinnon välineitä. 

Opintojen edetessä valinnaisuus lisääntyy. Voit laatia henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) yhdistelemällä taloushallinnon opintoja ja ammatillista kehittymistäsi tukevia vapaasti valittavia opintoja. Oman opintotarjontamme lisäksi voit hyödyntää opinnoissasi ammattikorkeakoulujen yhteistä ympärivuotista verkko- ja kesäopintotarjontaa. Voit myös lähteä opiskelijavaihtoon tai suorittaa harjoittelun ulkomailla. Opettajatuutori tukee sinua henkilökohtaisen oppimissuunnitelman tekemisessä ja auttaa sinua etenemään opinnoissasi. 

Hae yhteishaussa

Voit hakea koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa. Seuraava yhteishaku koulutukseen on:

  • kevään yhteishaku 13. - 27.3.2024 klo 15.00

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. tarkempaa tietoa koulutuksesta sekä hakulomakkeen.

Yhteishaussa opiskelijat valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Opiskelijavalinnat -sivulta löydät lisätietoa valintatavoista. 

Hae polkuopintoihin

Voit hakeutua opiskelemaan myös avoimen AMK:n väylän kautta suorittamalla ensin opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Avoimen AMK:n polkuopinnoissa opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot yhdessä tutkinto-opiskelijaryhmän kanssa. Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä polkuopinnoissa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n väylähaussa ja jatkaa opintojasi keskeytyksettä saman ryhmän kanssa. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Seuraava haku koulutuksen polkuopintoihin on 

  • kesän polkuopintohaku 22.7. - 2.8.2024 (opinnot alkavat syksyllä)

Polkuopintoihin haetaan Opintopolussa. Opintopolusta löydät mm. lisätietoa polkuopintojen sisällöstä sekä hakulomakkeen. 

Suomenkielisten polkuopintojen hakijoilta, joiden koulusivistyskieli on muu kuin suomi, edellytetään todistusta kielitaidosta. Katso tarkemmat ohjeet kielitaidon todistamisesta polkuopintohaussa.