Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.4.2024

Valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely Taiteen talossa ja Turun Taidehallissa huhtikuussa

NYTT 2024 -näyttely Taiteen talon ja Turun Taidehallin Ison Gallerian tiloissa esittelee Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvien kuvataiteilijoiden nykytaidetta. Näyttely on esillä Taiteen talossa ja Turun Taidehallin Isossa Galleriassa 5.4.–28.4.2024.

Turun AMK:n Taideakatemian opinnäytetyönäyttelyyn osallistuu 23 taiteilijaa, jotka levittäytyvät tiloihin eri menetelmin. Näyttelyssä on nähtävillä moninaisia sekä omintakeisia tekniikoita digimaalauksesta perinteisempään öljyvärimaalaukseen, hetken vangitsevasta valokuvasta liikkuvaan ja eläväiseen animaatioon sekä reteistä readymade-teoksista kerrokselliseen pehmeään lyijykynän jälkeen. Toki on muutakin, poikkea katsomaan niin tiedät. 

– On tyyni ja kiitollinen olo, että pääsemme rakentamaan näyttelyä yhdessä näiden monimuotoisten etäopiskelu- ja remonttivuosien venkslaamisen jäljiltä. Taiteeseen sisältyy vahvasti kanssakäyminen ja vuorovaikutus vallitsevan ympäristön kanssa, ja tässä sitä ollaan kyllä toden totta vaikutettu suuntaan, jos toiseenkin sekä opittu yhdessä kaikkien näiden poikkeusaikojen keskellä. Upeeta, että jokainen meistä on päässyt tänne saakka opiskeluympäristön sekä elämän jatkuvassa muutoksen myllerryksessä, tokaisee valmistuva kuvataiteilija Julius Blad.

Tämän vuoden NYTT-näyttely on jälleen kerran hyvin monipuolinen, sisällöiltään ja tekniikoiltaan rikas kokonaisuus. Näyttelyn taiteilijoiden oma tapa olla tässä maailmassa luo omia uniikkeja kokonaisuuksiaan, joiden muodot ja sisällöt nivoutuvat myös globaaleihin kysymyksiin. Taiteilijoiden asenteessa on ollut nähtävissä vahva kokeilevuus ja teosten rajojen haastaminen. Taiteellinen prosessi on saanut vahvistusta keskustelevasta ja toinen toistaan tukevasta ilmapiiristä. Tämä näkyy sekä näyttelykokonaisuudessa että yksittäisissä teoksissa, tiivistävät taiteellisten opinnäytetöiden ohjaajat Heini Aho ja Henna-Riikka Halonen.

NYTT 2024 -näyttely ottaa tänäkin vuonna haltuun Taiteen talon avarat näyttelytilat ja Turun Taidehallin toisen kerroksen ison salin. Tilat ovat lähekkäin ja siirtyminen niiden välillä on helppoa.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 4.4. porrastetusti klo 17–19 Taiteen talossa ja klo 18–20 Turun Taidehallin Isossa Galleriassa. Osana näyttelyä järjestetään myös oheisohjelmaa, jonka tiedot sekä muuta infoa löytyvät näyttelyn verkkosivuilta osoitteesta nytt.turkuamk.fi .

Näyttelyn aukioloajat:
5.4.–28.4.2024
ke–pe 12–18, la–su 12–16

Instagramissa prosessia ja taiteilijaesittelyjä voi seurata @nytt_taideakatemia -tilillä ja mm. #nytt2024 -tunnisteen kautta.
 

Tutustu kuvataiteen koulutukseen