Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.3.2016

Mikko Äikäs ja Roosa Hannula - yrittäjiksi opintojen ohella

Turun AMK:ssa yrittäjyys on jo pitkään sisältynyt opintoihin, ja ammattikorkeakoulun roolina onkin olla mukana alueen kilpailukyvyn ja elinvoiman rakentamisessa. Turun ammattikorkeakoulun International Business -koulutusohjelmassa opiskeleva Mikko Äikäs viihtyy opinnoissaan ja elää samalla todeksi myös toista unelmaansa.

Äikäs perusti syksyllä 2015 puolisonsa, tradenomiksi joulukuussa valmistuneen Roosa Hannulan, kanssa hyvinvointialan yrityksen, eikä pariskunnalla ole ollut vapaa-ajanvietto-ongelmia tuon jälkeen.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava
Kuva: Studio One Oy

- Arki on mahtavaa, sillä nyt saan suunnitella oman kalenterini ja toteuttaa unelmaani. Kaikki on vain itsestä ja omasta tekemisestä kiinni. Ajoittain arki ja opiskelun sekä työn yhdistäminen on raskasta, mutta todellakin palkitsevaa, yrittäjä-opiskelija Mikko Äikäs miettii.

Opiskelut Turun AMK:ssa ovat muutamaa online-kurssia ja opinnäytetyötä vaille valmiit.

- Kaikki on tosiaan oman kalenterin hallinnasta kiinni, joten uskon vahvasti valmistuvani suunnitellusti joulukuussa, Äikäs kertoo.

Turun AMK:n kansainvälisessä International Business -koulutusohjelmassa yrittäjyys on yksi opiskelun pääosa-alueista:

- Opettajamme suhtautuvat todella positiivisesti opiskelijoiden ideoihin, ja auttavat kaikin keinoin. En olisi yrittäjä, ellen olisi koulusta saanut laadukasta liiketaloudellista oppia ja samalla tukea yrittäjyyden aloittamiseen, sanoo Äikäs.

Roosa Hannula on niin ikään opiskellut Lemminkäisenkadulla yrittäjyyttä, ja valmistunut tradenomiksi joulukuussa 2015. Molemmilla yrittäjillä on siis koulun opit vielä tuoreessa muistissa, ja niitä myös käytetään.

Haku liiketalouden tradenomi-koulutukseen on 16.3. - 6.4.2016. Voit suuntautua markkinointiin, innovatiiviseen liiketoimintaan, yrittäjyyteen tai taloushallintoon.

Haku englanninkieliseen International Business -koulutukseen on jälleen tammikuussa 2017.

Mikä on Hyvinvointivalmennus Studio One Oy

Studio One Oy keskittyy pysyvän hyvinvoinnin parantamiseen osana jokaisen henkilökohtaista arkea.

- Kohennamme ihmisten elämänlaatua kokonaisvaltaisesti terveellisten elämäntapojen kautta. Opetamme muuttamaan liikkumiseen, ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä tottumuksia tavoitteellisesti ja iloisin mielin, kertoo Äikäs.

Yrittäjinä toimii liikunnallinen avopari. Kummatkin ovat aina olleet kiinnostuneita urheilusta ja liikunnasta. Kun lisäksi ravitsemus on aiheena kiinnostanut molempia pitkään, oli helppo päätyä toteuttamaan omaa unelmatyötään.

- Liiketaloudellisen osaamisen, urheilun sekä ravitsemusosaamisen yhdistäminen onkin ollut valinta, joka ei kumpaakaan ole kaduttanut, toteaa Äikäs.

Hyvinvointialan yrittäjillä homma toimii myös omassa elämässä:

- Emme kuitenkaan vie liikaa töitä kotiin, vaan osaamme myös rentoutua kun on sen aika, Äikäs toteaa.


Tutustu yritykseen