Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.9.2016

Tekniikan YAMK -koulutus viettää pian kymppijuhlia

YAMK-kirjainyhdistelmää joudutaan tutkintonimikkeen yhteydessä usein selittelemään. Jo yli kymmenen vuoden ajan on ammattikorkeakouluissa kuitenkin annettu ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa opetusta AMK-tutkinnon suorittaneille, joille jo on kertynyt työkokemusta.

YAMK-koulutus antaa esimiestaitoja, projektien hallintataitoja, liiketoiminta- ja omaa ammattialaa syventävää osaamista; juuri sitä mitä asiantuntijalta työelämässä vaaditaan. 

Tekniikan YAMK-koulutuksen vastaavalla, yliopettaja Osmo Eerolalla on jo 30 vuoden työkokemus elektroniikkateollisuudesta. Turun ammattikorkeakoulussa hän työskentelee seitsemättä vuotta ja on jatkuvasti ollut mukana kehittämässä tekniikan YAMK-koulutusta.

Ensimmäinen tekniikan ylempi YAMK-koulutus toteutettiin ympäristöteknologian alalla. Tarjonta on siitä vain lisääntynyt ja tänä vuonna yhteishaussa oli mukana jo kahdeksan tekniikan eri alojen YAMK-koulutusta. Kysyntää on ollut.

– Kymmenen vuoden aikana meiltä on jo valmistunut yli 200 insinööriä ylempään AMK-tutkintoon. Esimies- ja johtamistaidot sekä oman alan syvempi hallinta ovat siis lisääntyneet Varsinais-Suomen talousalueella, toteaa Eerola tyytyväisenä.

Jatkossa nykyisiin koulutuksiin tulee lisänä jatkuva haku tutkimusryhmissä tapahtuvaan YAMK-koulutukseen; opiskelija hakee AMK:n tutkimusryhmään ja suorittaa valtaosan tutkinnostaan toimimalla siinä.

Suosittelen tätä kaverillekin

IT-alalla toimiva YAMK-insinööri Tuomas Iivarinen on tyytyväinen jatko-opintoihinsa.

– Suoritin tekniikan YAMK-tutkinnon ja olen hyvin tyytyväinen koulutukseen. Sen aikana sain uusia verkostoja ja opin erityisen paljon lopputyön kautta. Kirjallinen työ vei tietenkin vapaa-aikaa, mutta hyvä kun se tuli puserrettua.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto vastaa laajuudeltaan yliopistojen maisterin tutkintoa, mutta on toteutustavaltaan erilainen ja voimakkaasti käytännön työelämään painottuva.

Iivarinen kertoo, että hänen kanssaan samassa koulutusryhmässä oli kolmisen kymmentä henkilöä. Lähes kaikki taistelivat koulutuksensa loppuun asti.

– Oman itsensä kehittäminen on tärkeää ja sitä paitsi siitä on koko ajan hyötyä jokapäiväisessä työssä, kiittelee Tuomas Iivarinen.

Tekniikan alan YAMK-koulutusten 10-vuotisjuhlaa vietetään 4.10. klo 13.30 alkaen Lemminkäisenkadun kampuksella. Tervetuloa!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.turkuamk.fi/tekniikkayamk10

 

 

Teksti: Anne Lehikoinen
Kuva: Viestinnän harjoittelija Matti Koivisto

Kuvassa vas. yliopettaja Osmo Eerola ja oik. YAMK-insinööri Tuomas Iivarinen.