Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.10.2016
Arkean, Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion yhteisessä asiakastilaisuudessa juhlittiin yhteistyötä ja osaamista hyvän ruuan ja taiteen parissa.

”Yhteistyötä tekevät ihmiset, eivät yritykset”

Arkean, Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion yhteisessä asiakastilaisuudessa juhlittiin yhteistyötä ja osaamista hyvän ruuan ja taiteen parissa.

Teksti ja kuva: Petra Sundell

Sigynissä viime keskiviikkona järjestetyn Food & Fun -tapahtuman tarkoitus oli tuoda kolmen Linnankadulla toimivan organisaation vahvuuksia ja yhteistyötä esille.

- Tällainen yhteistyö on aivan ainutlaatuista. Tämä tilaisuus tarjoaa nuorille mahdollisuuden esiintyä ja Arkealle mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan, kertoo Arkea Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Illan aikana vieraat saivat nauttia Taideakatemian opiskelijoiden tanssi- ja jongleeraus-esityksistä. Lisäksi nähtiin ja kuultiin sekä Taideakatemian että konservatorion opiskelijoiden erilaisia klassisen ja kevyemmän musiikin esityksiä.

- Asiakkaiden kesken halutaan lisätä vuorovaikutusta. Haluamme toivottaa tervetulleeksi tänne meidän esityksiin yleisöksi ja mukaan näihin tarinoihin, yhdessä tekemään. Ja edelleen tilaamaan meidän opiskelijoita myös toisenlaisiin tilaisuuksiin, sanoo Turun konservatorion rehtori Juha Järvinen.

Myös Turun AMK:n Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen uskoo, että tapahtuma poikii suoraan työtarjouksia opiskelijoille.

-  Tällaisessa tilaisuudessa tavoitamme erilaisia asiakkaita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Se vaikuttaa imagomme rakentumiseen, ja sitä kautta esimerkiksi hakijavetovoimaan ja arvostukseen osana turkulaista toimintakenttää, hän muotoilee.

"Opimme tuntemaan toisemme"

Arkean, Taideakatemian ja konservatorion yhteinen sidosryhmien asiakastilaisuus järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Yhteistyö saa kiitosta Rompasaari-Salmelta, Tanskaselta ja Järviseltä.

- Toimijoiden tekemiset täydentävät toisiaan, ja yhteistyö on ollut todella kivaa ja mielenkiintoista. Sekin on tärkeää muistaa, etteivät yritykset tee yhteistyötä vaan ihmiset, Rompasaari-Salmi korostaa.

Vaikka tilaisuus kohdistuikin Linnankadun kampuksen ulkopuolisille asiakkaille, uskoo Tanskanen sen vahvistavan talon sisäistä toimintaa.

- Täällä me opimme tuntemaan paremmin toisemme ja toistemme toimintatavat.

Ruokaa ja hauskanpitoa

Food & Fun -tapahtuma sai nimensä saman nimisestä festivaalista, jossa Arkea on ollut mukana. Teemana festivaalilla tänä vuonna on Makumatka mummolaan, ja näistä mauista saatiinkin nauttia organisaatioiden sidosryhmätilaisuudessa.

- Arkean osuus tässä yhteistyökuviossa on paljon enemmän kuin pelkkä opiskelija- tai työpaikkaravintola. Se on organisaatio, jolta löytyy osaamista vaikka tällaiseen hienoon iltamaan, Järvinen kertoo.

- Me näemme potentiaalia tässä palvelukonseptissa, ja täälläkin saattaa olla joku, joka innostuu järjestämään oman tilaisuutensa näihin tiloihin. Taas tullaan siihen tarinaan, mitä me voimme tarjota sen ravinnon ja kulttuurin osalta.

Hienoja esityksiä ja puheenvuoroja sekä loistavaa ruokaa ja tunnelmaa kiittelevät myös vieraat.

- On ollut aivan ihana ilta. Tällaiset verkostoitumistilaisuudet ovat hienoja, kun pääsee tapaamaan uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja, joiden kanssa on tullut työskenneltyä, kertoo elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiosta.

Tanskaselta satelee kiitosta myös vieraille.

- Se on myös meille kunnianosoitus vierailta, että he uhraavat omaa arvokasta vapaa-aikaansa tähän. Onhan tämä perheellisille satsaus, että lähdetään työpäivän jälkeen vielä illalla tällaiseen asiakastilaisuuteen.