Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2017

Alumni Afterworkit starttasivat

Syksyn ensimmäisessä Alumni Afterworkissa 5.9 Panimoravintola Koulun sali täyttyi kymmenistä alumneista. AMK:n asiantuntijat ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat kertoivat millaisiin tehtäviin YAMK-tutkinto valmistaa ja millaista opiskelu on käytännössä, jonka jälkeen ohjelmassa oli vapaata seurustelua.

Alumnikoordinaattori Laura Koskinen kertoo, että tänä syksynä alumnitoimintaa käynnistetään entistä aktiivisemmin.

– Syksyllä järjestettävät Alumni Afterworkit ovat matalan kynnyksen verkostoitumispaikkoja, joissa pääsee myös kuulemaan, mitä tarjottavaa AMK:lla olisi jo ensimmäisen tutkinnon suorittaneille.

Moni oli ensimmäistä kertaa alumnitapaamisessa ja harkitsi YAMK-tutkintoon hakua. KT-päällikkö Marita Antikainen kertoi, että nykyään YAMK-koulutuksesta puhutaan myös Master-tutkintona, koska se kertoo paremmin tutkinnon tasosta.

– YAMK-koulutukseen hakeudutaan yleensä, koska tarvitaan parempaa osaamista tai sitä pitää päivittää. Osa tarvitsee ylemmän tutkinnon edetäkseen työuralla, kertoi AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leino.

YAMK-tutkintoon voi ottaa eri alojen opintoja oman tarpeen mukaan. Tilaisuudessa puhunut Sara Pietilä on yksi monista, joka suorittaa tutkintoa työn ohessa. Hän kehotti muitakin kysymään omalta työpaikalta, saako työaikaa käyttää opiskeluun. Kehittämistehtävät linkitetään mahdollisuuksien mukaan aina työelämään ja omalle työpaikalle, joten tutkinnosta on hyötyä myös työnantajalle.

Yliopettaja Teppo Neuvonen huomauttikin, etteivät yritykset ole vielä ymmärtäneet kunnolla mahdollisuuttaan.

– Yritysten pitäisi puskea ihmisiä YAMK-koulutukseen, tämähän on yrityksille ilmaista koulutusta.

Ylemmällä tutkinnolla uutta suuntaa elämään

Eeri Mäkimattila valmistui tradenomiksi 2013 ja suorittaa nyt YAMK-tutkintoa projektijohtamisen ohjelmassa. Mäkimattila toimii yritysmyynnin parissa. Tutkinto tukee uralla ja vaikuttaa etenemismahdollisuuksiin.

– Opinnoista on pelkkää positiivista sanottavaa. Tässä on kasvanut ihmisenäkin.

Myös Jussi Mäkinen on valmistunut tradenomiksi ja suorittaa nyt MBA-tutkintoa eli englanninkielistä Business management -tutkintoa.

– Kun Suomessa kerran voi ilmaiseksi opiskella niin ajattelin, että olisi tyhmää olla hakeutumatta. Kielitaito on parantunut ja paljon uutta tullut opintojen myötä.

Sinikka Leinon mukaan monet opiskelijat kokevat, että koulutuksen parasta antia on, kun saa keskustella ja peilata asioita myös muiden alojen osaajien kanssa. Hän muistuttaa, että erikoistumiskoulutuksiin pääsee jo ennen kolmen vuoden työkokemusta, joka YAMK-tutkintoihin vaaditaan. Erikoistumiskoulutukset, kuten esimerkiksi haavanhoidon- tai korjausrakentamisen -erikoistumiskoulutus, voidaan sisällyttää myöhemmin YAMK-tutkintoon.