Sivu päivitetty 10.10.2017

Sepänkadun kampuksella vesiväylänsuunnittelukoulutusta

Kolmisenkymmentä eri organisaatioiden edustajaa päivitti kahden päivän ajan tietojaan väyläsuunnittelusta. Koulutuksessa käytiin läpi vesiväylien suunnitteluohjeistuksia ja tietomallinnusta vesiväylillä. Koulutus järjestettiin yhteistyössä Liikenneviraston kanssa.

Teksti: Sinikka Leino

Turun AMK:n ja Liikenneviraston yhteistyö kantaa jo vuosien takaa. Vesiväylänsuunnittelukoulutuksen järjestäminen Turun AMK:ssa on luontevaa, koska Turussa tarjotaan ainoana ammattikorkeakouluna vesirakentamisen koulutusta.

- On tärkeää aika ajoin saada alan asiantuntijat koolle kuulemaan läpileikkausta vesiväylänsuunnittelusta ja koulutus on myös hyvä paikka tuoda alaa tutuksi opiskelijoille, kertoi Olli Holm Liikennevirastosta.

Myös Arto Piispanen Meritaito Oy:stä koki koulutuksen tärkeänä.

- Sain napakassa paketissa ajankohtaiset asiat sekä uudet ohjeet, erityisesti tietomallinnus kiinnosti. Mukava oli myös tavata alan ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan. Kouluttajat olivat hyviä, heillä oli mielenkiintoiset esitykset, jotka auttavat minua taas omassa työssäni, Piispanen summasi. 

- Edellisessä koulutuksessa 2014–2015 olin vielä opiskelija. Sain aktiivisen verkostoitumisen tuloksena mielenkiintoisen työpaikan Meritaito Oy:ssa, Piispanen myös totesi.