Sivu päivitetty 10.3.2019

Sähkö-rallycross-auto on monialainen oppimisympäristö

Tiiviimmin viime syksystä rakenteilla ollut sähkökäyttöinen rallicross-auto on Turun AMK:n monialainen oppimisympäristö ei pelkästään insinööri- vaan myös tradenomiopiskelijoille. Toiveissa on edelleen laajentaa osaajajoukkoa. Myös yritykset ovat lähteneet mukaan innostavaan opiskelijaprojektiin.

Teksti: Martti Komulainen
Videon kuvaus: Suvi Harvisalo ja Heta Laiho
Videon editointi: Martti Komulainen

Sähkö-rallicrossautoprojekti elää innostuneen odottavissa tunnelmissa kun pian päästään asentamaan sähköä voimanlähteenään käyttävää moottoria. 

Muutoinkin ollaan ottamassa uusia askelia kun projektiin on rekrytoitu uusia opiskelijoita. Vaikka tiimi onkin mukavasti täydentynyt voi kesän harjoittelupaikkoja edelleen tiedustella.

Myös yritykset kiinnostuneita

Autoprojekti on kiinnostanut paitsi opiskelijoita myös yrityksiä. Kumppaniyrityksiä on tällä hetkellä kymmenkunta ja niiden roolit liittyvät suunnitteluun, koulutukseen ja markkinointiin.

Uusimpana on solmittu yhteistyö Foracerin kanssa. Foracer, Sof Diamond Oy on rallisimulaatioympäristöjä ja -tapahtumia järjestävä suomalaisyritys, jonka asiakkaina on ralliammattilaisia. Mahdollisesti yhteistyö poikii myöhemmin simulaatioympäristön myös Turun AMK:n rakenteilla olevaan uuteen kampukseen. 

Uutta osaamista monialaisessa tiimissä

Mukana olevat opiskelijat kiittelevät käytännönläheistä oppimiskokemusta. 

-Projektista on jäänyt käteen muutakin kuin opintopisteitä. Esimerkiksi mallinnustaidot ovat kehittyneet, kuvailee autoprojektin projektipäällikkö Jyri Kuitunen, konetekniikan insinööriopiskelija.

Katso videolta lisää opiskelijoiden mietteitä.