Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.3.2014
Marjut Putkinen pyöräilykypärä päässä

Pyörällä kun kulkee niin ajatuskin polkee

Maaliskuussa Turun AMK:ssa on kolme tuunattua jopoa lainassa työpyöräilyä varten. Valonia (Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus) opettaa meitä pyöräilemään. Yksi jopoista on Terveys ja hyvinvointi -tulosalueen, Terhyn koulutusjohtaja Marjut Putkisen käytössä.

Marjut Putkinen haki työpyöräilyä varten kuvanveistäjä Mika Natrin suunnitteleman Asfalttikukka -jopon käyttöönsä 10.3. Päivä oli keväinen ja oikein ihanteellinen pyöräilypäivä. 

Pyörässä on nastarenkaat, mutta ei vaihteita eikä pyöräilykoria. Pyöräilyyn tottunut koulutusjohtaja Marjut Putkinen pärjää taidejopolla kuitenkin hyvin, reppu vain viuhuu selässä.

– Pyöräily on mukava tapa kuntoilla. Aikaa menee tuplaten enemmän kuin autolla, mutta käytän muutenkin autoa melko vähän. Kun istun päivät sisällä, käytän kuuden kilometrin työmatkan mielellään ulkoiluun. Pyöräillessä kokee ihanan vapauden tunteen, innostaa Marjut.

”Mens sana in corpore sano”

Koulutusjohtaja Marjut Putkinen on iloinen siitä, että työmatkojen ansiosta tulee oltua ulkona noin tunnin verran päivittäin. Hän istuu paljon työhuoneessaan ja kokouksissa, joten ulkoilmaan pääseminen on tärkeää.

– Työni on vaativaa. Tulosalueemme on AMK:n suurin eli Terhyssä Ruiskadulla ja Salossa  on 2500 opiskelijaa, ja henkilöstöä yli 150. Työtä on, mutta tällä alalla teemme paljon tiimityötä ja mielestäni toimimme entistä paremmin yhdessä. Tapahtumia on jatkuvasti ja ensi viikoksi meille tulee esimerkiksi yli 40 kansainvälistä vierasta.

Kansainvälisen viikon ohjelmassa on keskiviikkona yhteinen aamu-uinti.  Ruiskadun tiloissa sekin järjestyy sujuvasti ja aamuohjelmaan osallistuu tietenkin myös koulutusjohtaja Putkinen.

 

Marjut Putkinen pyöräilee
Tästä se Asfalttikukka kohta ampaisee liikkeelle.
Koulutusjohtaja Marjut Putkinen ”koulutiellä”.
Koulutusjohtaja Marjut Putkinen ”koulutiellä”.

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla 10. - 17.5.2014 Turun seudulla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Viikko tuo monipuolisesti esiin pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita. Viikon teemapäiviä ovat Kansallinen pyöräilypäivä 10.5., Pyörällä töihin -päivä 13.5. ja Pyörällä kouluun -päivä 14.5.