Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.4.2014
Boost Turku osanottajia

Boostilla maailmanvalloitukseen

Onko tiimilläsi kehitteillä uusi peli, joka tulee räjäyttämään pankin lähitulevaisuudessa? Onko liikeideaa hiottu mutta asiantuntijuutta kaivataan? Startup Journey 2014 on teitä varten.

Teksti: Kristiina Erkko, journalistiopiskelija

Opiskelijoiden yrittäjyysjärjestö Boost Turku Entrepreneurship Society järjestää ensi kesänä ensimmäistä kertaa erityisesti peliyrityksille suunnatun ohjelman osana Startup Journey 2014 -kiihdytysohjelmaa.

– Startup Journey on 10 viikon intensiivinen jakso, jolloin keskitymme osallistujien liikeideoiden ja tiimien tukemiseen, sanoo Boost Turun hallituksen puheenjohtaja Otto Sulin.

Mukaan valitaan noin 15 tiimiä, joilla on hyvä liikeidea ja toimintamalli.

– Tiimissä on hyvä olla useampia jäseniä. Etsimme potentiaalisia kasvuyrityksiä mutta ehkä eniten painotamme tiimin toiminta- ja oppimisvalmiutta, Sulin täsmentää.

Turun ammattikorkeakoulu mukana

Turun AMK:n hankkeen Start-up and Spin-off Factoryn yhteyshenkilö Riikka Kulmala on keskustellut kiihdytysohjelman sisällöstä suunnittelua vetävän Boost Turun kanssa.

– Meidän tehtävämme on aktivoida kaikkia opiskelijoita viemään eteenpäin ideoita, joilla olisi kaupallistamispotentiaalia. Kiihdytysohjelmat on suunnattu opiskelijoille. Tavoitteena on, että kasvava osa opiskelijoista työllistää itsensä tulevaisuudessa start-up -yritysten kautta, Kulmala kertoo.

– Ohjelmat on myös opinnollistettu siinä mielessä, että kiihdytysohjelmaan osallistumisesta saa 10 opintopistettä, hän muistuttaa.

Tutustu yrittäjyyteen

 Tiimien mukaan lähtemistä ei estä erikoisosaajien puute. BoostTurku auttaa löytämään toteutukseen ammattitaitoisia ihmisiä, vaikkapa graafikoita.

– Vuodesta 2011 alkaen Boost Turun alla perustetuista firmoista yli 70 prosenttia on edelleen toiminnassa ja ne työllistävät tällä hetkellä noin 100 henkilöä. Konsepti on erittäin toimiva. Kun tiimiäsi ovat opastamassa kokeneet yrittäjät, jotka perehtyvät asiaasi ja auttavat parantamaan ideaasi sekä osoittamaan mahdolliset karikot ja väistämään ne, olet tiellä menestykseen, Sulin kertoo.

Yrittäjien ja rahoittajien asiantuntijuuden lisäksi Boost Turku tarjoaa 1000 euron rahoituksen kattamaan kuluja, hyvät työskentelytilat Tykistökadulla, Boost Turku -yhteisön tuen sekä kansainvälisen kasvuyritysten verkoston.

– Sanotaan, ettei yrittäjillä ole mahdollisuutta esimerkiksi lomiin vaan se on puurtamista aamusta iltaan. Vaikka työtä on varmasti paljon, ovat yrittäjät kuitenkin onnellisempia omassa firmassaan. Saat tehdä sitä työtä mitä haluat ja voit itse vaikuttaa työaikoihisi, Sulin kannustaa.

Tänä kesänä Boost Turku tarjoaa oivan tavan tutustua yrittäjyyteen.

– Itse olen saanut startupeista enemmän irti kuin harjoittelujaksoista liikeyrityksissä. Tämä on hauska ja antoisa oppimiskokemus, jossa on mahdollista tehdä jotain omaa, Sulin sanoo.

Startup Journey 2014 -haku on käynnissä 15.1. - 15.4.

Startup Journey alkaa 6. kesäkuuta ja päättyy 21. elokuuta. 

Lisätietoja ja hakemusohjeet:

http://www.boostturku.com

 

Rival Gamesin tiimi vuodelta 2012.
Rival Games osallistui Start Up Journeyyn vuonna 2012.

Start-up and Spin-off Factory -hankkeen tavoitteena on vauhdittaa opiskelijayrittäjyyttä ja ICT-alan start up -yrityksiä. Opiskelijoita yrittäjyyteen kannustavaa mentorimallia kehitetään yhteistyössä Turun alueen toimijoiden kanssa. Start Up & Spinn-off Factory hanketta rahoittaa EAKR.