Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.7.2021

Turun filharmoninen orkesteri laajensi osaamistaan hoivaympäristöihin

Turun filharmoninen orkesteri (TFO) halusi laajentaa orkesterin muusikoiden osaamista sairaala -ja hoivakotiympäristöihin.

–Maailmaa kurittava koronapandemia loi tälle sekä kysyntää että antoi mahdollisuuden. Musiikkialan oli mietittävä uusia tapoja tuoda kulttuuria ihmisille samaan aikaan kun muusikoilta vapautui aikaa kalentereistaan koulutukseen osallistumiseen, kertoo Turun filharmonisen orkesterin tuottaja Heidi Pulkkinen

Yhdessä Turun AMK:n musiikin opettajan ja sairaalamuusikon Uli Kontu-Korhosen kanssa suunniteltiin TFO:lle sopiva henkilöstökoulutus. 

–Monimuotokoulutus sisälsi niin etäopetusta, lähiopetusta, ryhmätunteja kuin itsenäistä ja ohjattua työskentelyä sairaala- ja hoivaympäristöissä, Kontu-Korhonen kuvailee toteutusta.

–Koulutus aloitettiin alkuluennolla aiheesta ”Sairaalamusiikki – Muusikkona sairaala- ja hoivayhteisössä”. Sen jälkeen suunniteltiin oma ohjelmisto ja musiikki-interventiot, tehtiin erilaisia oppimistehtäviä ja vierailtiin sairaala- ja hoivakodeissa, kertoo Kontu-Korhonen.

Lisäksi koulutuksen aikana videoitiin Hoivakoti Kotikunnakselle sekä Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin TYKS:n osastoille toteutetut musiikilliset videotervehdykset.

Sairaalamuusikko_678x320_cKristiinaVälimäki.jpg

Palautteita koulutuksen osallistujilta:

”Kiitos mielenkiintoisesta perehdyttämisestä tähän tärkeään musiikilla kohtaamisen alueeseen. Oli hyvä ja kannustava ope!”

”Kokemus oli hyvä ja koulutus toi uusia puolia omaan muusikkouteen.”

”Koulutus oli rohkaiseva ja luottamusta antava, sellainen, että totean tarvitsevani lisää oppia ja käytännön kokemusta”