Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.1.2022

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus tulossa Turun ammattikorkeakouluun

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) esittää sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusvastuun myöntämistä Turun ammattikorkeakoululle. Valtioneuvoston odotetaan vahvistavan päätöksen 13.1.2022.

Koulutusvastuu määrittää mitä tutkintoja korkeakoulussa voi suorittaa. Nyt tehdyssä esityksessä koulutusvastuita esitetään laajennettavaksi yhdeksässä ammattikorkeakoulussa ja kuudessa yliopistossa.

– Olemme äärettömän iloisia saadessamme tämän uuden koulutusvastuun, jota teollisuus on pitkään meiltä toivonut. Kyseisen päätöksen jälkeen Turun ammattikorkeakoulun tekniikan koulutus kattaa käytännössä kaikki tekniikan alueet. Rakentamisen osalta rakennusarkkitehdin oikeus jäi vielä toteutumatta, mutta jatkamme työtä myös sen saamiseksi ammattikorkeakouluun jatkossa, kertoo Turun AMK:n tekniikan ja liiketoiminnan koulutusjohtaja Juha Kontio.

Varsinais-Suomen alueella on suuri vajaus koulutetuista ja pätevistä sähkö- ja automaatiotekniikan insinööreistä. Turun ammattikorkeakoulun uusi kampusrakennus eduCity ja sen laboratoriot, työelämäyhteistyö alan yritysten kanssa sekä alaan liittyvä tutkimus luovat tarpeelliset edellytykset sähkö- ja automaatiotekniikan opetukselle. Teknologiakampus Turun yhdistämä turkulaisten korkeakoulujen osaaminen ja infrastruktuuri  antaa hyvät lähtökohdat Turun alueelta kokonaan puuttuvan ja alati merkitystään kasvattavan alan koulutuksen käynnistämiselle.

Alkaneena vuotena 2022 sähkö- ja automaatiotekniikan osaamispolku toteutuu osana energia- ja ympäristötekniikan insinöörikoulutusta. Oma sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri(AMK) -tutkintoon johtavana koulutus käynnistyy syksyllä 2023. Turun AMK:ssa pohditaan myös monimuotokoulutuksen tarjoamista vahvan pohjaosaamisen omaaville, työelämässä mukana oleville jatkokouluttautujille.