Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.1.2022
There is No planet B (photo Jussi Virkkumaa)

Mediataide ilahduttaa EduCityssä

Turun AMK:n EduCityn mediaseinällä nähdään tulevan puolentoista vuoden ajan monipuolinen kattaus mediataidetta. Nyt alkavan KampusART-mediataideohjelman taiteilijat ovat Turun AMK:n Taideakatemian alumneja, joiden teoksia esitetään osana ohjelmaa.

Mediataideohjelman ovat kuratoineet Video Art Festival Turku (VAFT) -tapahtuman tuottajat Rose Pietola ja Jenna Suomalainen. Kuraattorit valitsivat kokonaisuuden teokset alumneille avoimen haun kautta sekä kutsumalla mukaan alumneja. Mediataideohjelmassa on teoksia 17 taiteilijalta tai työparilta. Katso mediataideohjelma.

– Alumnien joukossa on useita kiinnostavia media- ja videotaiteen tekijöitä. Eräs valintojamme kuvaava ajatus olikin: keiden taiteilijoiden teoksia soisimme näkevämme Turun AMK:n Taideakatemian alumneille pyhitetyssä mediataidekokonaisuudessa. Kokonaisuudessa nähdään teoksia niin nimekkään uran luoneilta kuin vastikään valmistuneilta taiteilijoilta, kertoo Rose Pietola.

Mediataideohjelman avaa performanssitaiteilija Leena Kelan videoperfomanssi There Is No Planet B. Teos on performatiivinen rituaali pyrkimykselle muuttaa omaa käytöstämme keskellä globaalia ympäristökriisiä. Kelan teos on nähtävissä 24.2. asti.

– Mediaseinällä esitetään kiinnostavia, keskenään paikoin hyvinkin erilaisia videoteoksia. Kattaus antaa mielestämme hyvän kuvan siitä, miten monenlaisia lahjakkaita tekijöitä Turun AMK:n Taideakatemiasta on valmistunut. Muun muassa performanssivideo, animaatiot tai kännykkäkameralla taltioidut satunnaiset hetket esitetään mediaseinällä keskenään tasaveroisina liikkuvan kuvan taideteoksina, genrelokerot unohtaen, kuvailee Jenna Suomalainen.

Osana mediataideohjelmaa järjestetään toukokuussa yhteistyössä Video Art Festival Turku -tapahtuman kanssa MO(VE)MENTS-screening, jossa liikkuva kuva saa kumppanikseen rikkaita äänimaailmoja. 

Mediataideohjelman teoksia esitetään EduCityn mediaseinällä tiistaisin ja torstaisin noin klo 11−12. Teoksia voi katsoa Taidon portailta, joille pääsee EduCityn ravintolasta sekä toisen kerroksen työkahvilasta. 

Mediataideohjelma on osa KampusART-taideohjelmaa, joka tuo korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta Kupittaan kampuksen ulko- ja sisätiloihin. Taideohjelmaa koordinoi Turun AMK:n Taideakatemia, ja se toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.