Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.6.2022

Paula Ailio eteni päälliköksi projekti kerrallaan

Turun AMK:n Projektitoimiston uudeksi päälliköksi valittiin Paula Ailio (KTM). Paula on TKI-projektien huippuasiantuntija, joka tuntee rahoittajat ja rahoitusohjelmat. Lisäksi hänellä on visio siitä, mihin ammattikorkeakoulujen TKI on matkalla.

Vahingossa projektinomadiksi

Paula Ailiolle ura projektien parissa aukeni vahingossa. Kauppatieteiden maisteri aloitti työuransa Diakin projektien parissa ja huomasi pian etenevänsä yhä vaativampiin tehtäviin.  

– Jotenkin sitä vain progressiivisesti haki isompia ja haastavampia tehtäviä. Kun olin oppinut yhden rahoittajan ja rahoitusohjelman, hakeuduin seuraavaan, edellistä vaativampaan projektiin.  

Ailio tunnetaan myös talon sisällä kehittämishaluisena ja -kykyisenä uudistajana. TKI-työ vaatii aikaansa seuraavaa ja kehittävää otetta. Prosessit ovat jatkuvan kehityksen alla ja projektitoimisto on aina valmis oppimaan uutta, oli se sitten toimintatapa tai rahoitusinstrumentti.  

– Minä vain satun pitämään jatkuvasta kehittämisestä, Ailio naurahtaa. – Siksi Projektitoimiston päällikön paikkaa hainkin.  Haluan olla kehittämässä Turun AMK:n projektitoimintaa Suomen parhaaksi.  

Turun AMK:n projekteja koordinoidaan menestyksellä

Turun AMK:n TKI-osaamista arvostetaan kentällä. Projektitoimistossa työskentelee vähän yli 30 asiantuntijaa, joilla on taitava ja laaja osaamispohja. Toiminta tunnetaan asiantuntijuudestaan ja joustavuudestaan. Tutkijat voivat keskittyä tutkimukseen, kun projektiasiantuntijat huolehtivat käytännön asioista. 

Menestyksen syyksi Paula Ailiolla on ytimekäs vastaus.  

– Ihmiset.  

Turun AMK on monialainen koulutusorganisaatio, jolla on loistavat edellytykset kasvaa eri rahoitusohjelmissa. Tason nostaa korkealle vahva alueellinen yritys- ja korkeakouluyhteistyö, kansainvälinen osaaminen ja rohkeus innovoida.   

– Ammattikorkeakouluista on tullut luotettava TKI-toimija. Olemme ansainneet paikkamme soveltavan tutkimuksen ja käytännön ratkaisujen edelläkävijöinä, Ailio painottaa.  

Visiona Suomen paras

Ammattikorkeakoulut tunnetaan vahvoista työelämäyhteyksistään. Alueen yritysten kehittämistarpeet taustoittavat myös TKI-toiminnan visiota.  

– Näen, että ammattikorkeakoulujen ja alueen yritysten yhteistyötä on mahdollista syventää edelleen. Tähtäämme tietysti myös kansainväliseen TKI-työhön, mutta ensisijaiset tutkimuspartnerimme ovat Varsinais-Suomesta.  

TKI-toiminta saattaa näyttäytyä ammattikorkeakouluun hakeutuvalle opiskelijalle vain vieraana kirjainyhdistelmänä. Juuri tähän Paula Ailio haluaa mahdollistaa uusia ratkaisuja.  

– On korvaamattoman tärkeää, että AMK-opiskelijat pääsevät opintojensa aikana projektien kautta osaksi alueellisia verkostoja ja saavat tärkeitä työelämäkontakteja.  

Opiskelukokemus tutkimusryhmässä tai TKI-projektissa saattaa avata kokonaan uusia näkymiä.  

– Projektityössä on mahdollista kokeilla erilaisia aloja, tutkimuskohteita ja työskentelymalleja. Tutkimushanke voi avata urapolun mitä mielenkiintoisimmille, maailmaa mullistaville aloille, Paula Ailio kannustaa. 

Turun AMK:ssa toimii yli 20 tutkimusryhmää

Turun AMK:n tutkimus- ja oppimisympäristöt