Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.1.2023

Turun AMK:n englanninkieliseen tradenomikoulutukseen eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin vuoden ensimmäisessä yhteishaussa

Vuoden ensimmäinen yhteishaku päättyi 18.1. Hakijamäärät kasvoivat selvästi koko maassa. Turun ammattikorkeakoulun englanninkieliseen tradenomikoulutukseen oli eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkojen määrään koko yhteishaussa. Kaikki nyt haussa olleet Turun AMK:n tutkintokoulutukset ovat englanninkielisiä.

Kokonaishakijamäärä Turun ammattikorkeakouluun oli n. 5800, kun viime vuoden vastaava luku oli 1074. Hakijamäärä on kasvanut merkittävästi sekä kansallisesti että Turun ammattikorkeakoulussa. (Lähde: tilastopalvelu Vipunen )

– Olen iloinen kansainvälisen vetovoimamme kasvusta sekä siitä, että Suomen maakuva korkeakoulutuksen vahvana osaajana näyttäisi olevan edelleen nousussa, Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila kommentoi. 

Vuoden ensimmäisessä yhteishaussa Turun ammattikorkeakoulussa oli kaikkiaan tarjolla seitsemän hakukohdetta, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia neljä ja Master- eli ylempään AMK-tutkintoon tutkintoon johtavia kolme. Aloituspaikkoja koulutuksissa on yhteensä 165, joista AMK-tutkintoihin 95 ja YAMK-tutkintoihin 70. 

BBA eli englanninkielinen tradenomitutkinto vetovoimaisin

Turun ammattikorkeakoulun hakukohteista vetovoimaisin oli BBA, Business Administration eli tradenomi (AMK) -koulutus englanniksi. Hakijoita oli n. 235 yhtä aloituspaikkaa (yhteensä 10) kohti.  Kyseessä on uusi hakukohde, joka tarjoaa mahdollisuuden opiskella liiketaloutta monikulttuurisessa ympäristössä Kupittaan kampuksella. Koulutus oli koko yhteishaun vetovoimaisin, kun tarkastellaan hakijamäärää suhteessa aloituspaikkojen määrään.  

– Odotimme jännityksellä, miten menestymme yhteishaussa ensimmäistä kertaa, koulutuksia on kuitenkin paljon. Uutena koulutuksena nostimme esiin esimerkiksi yrityselämän kanssa tehtävää yhteistyötä kuten yhteisprojekteja ja harjoittelupaikkoja. Lisäksi erilaiset oppimisympäristömme ovat tärkeitä, koska niissä opiskelija pääsee verkostoitumaan, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander kertoo. 

Toiseksi vetovoimaisin Turun ammattikorkeakoulun hakukohteista oli englanninkielinen sosionomikoulutus, jossa aloittaa uusi varhaiskasvatuksen opintoihin suuntautuva englanninkielinen ryhmä syksyllä 2023 Salossa. Hakijoita koulutukseen oli n. 89 yhtä aloituspaikkaa (yhteensä 15) kohti. 

– Varhaiskasvatukseen suuntautuva englanninkielinen sosionomikoulutus oli nyt haussa toista kertaa, ja hakijamäärä nousi iloksemme merkittävästi vuoden takaiseen hakuun verrattuna. Englanninkielinen sosionomikoulutus on nyt pyörinyt Salon kampuksella puoli vuotta, ja kokemuksemme ovat todella positiivisia. Opiskelijat ovat kiinnostuneita, tunnollisia ja taitavia, ja uskomme, että saamme heistä tulevaisuudessa ammattitaitoisia osaajia sosiaali- ja kasvatusalan tehtäviin Varsinais-Suomeen, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Katariina Felixson kertoo.

Useita valintatapoja, opinnot alkavat syksyllä 2023

Valinnat englanninkielisiin AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin tehdään joko SAT-testin tulosten, todistusvalinnan tai kaksivaiheisen valintakokeen perusteella. 

YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa valinnat tehdään ennakkotehtävän ja valintahaastattelun, todistusvalinnan tai valintakokeen perusteella.

Opinnot nyt haussa olleissa koulutuksissa alkavat syksyllä 2023.

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Tutustu todistusvalinnan, valintakokeiden ja ennakkotehtävien ohjeisiin

Seuraa yhteishaun etenemistä

Tutustu yhteishaun aikatauluihin