Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.4.2023

Yksitoista kertaa Grande Finale 2023 – Sirkuksen opinnäytetyöfestivaali kolmen viikon ajan Turussa

Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvat 11 sirkustaiteilija-opettajaa tuovat yleisön eteen taiteelliset opinnäytetyönsä kolmen esityskokonaisuuden muodossa. Festivaali tarjoaa kaikenikäisille ohjelmaa viihteestä nykytaiteeseen ja lattiasta kattoon. Kainalosauvatkin saavat uuden käyttötarkoituksen.

Festivaali on neljän vuoden sirkusopintojen huipentuma. Lavalla tasapainotellaan pullojen päällä, leikitellään cyr-renkaan osilla, pyöritetään vanteita ja jongleerataan niillä, taiteillaan ilmassa kankailla ja renkailla, sekä keksitään uusia käyttötapoja kainalosauvoille ja pöydille.

– Tämän vuoden Grande Finaalissa esiintyvät teokset ovat tekijöidensä näköisiä, ja on ollut ilo seurata pian ammattilaispoluille lähtevien opiskelijoiden huimaa kehitystä. Toivon heidän olevan ylpeitä tekemästään työstä ja nauttivan valmiiden teostensa jakamisesta yleisön kanssa, iloitsee taiteellisissa opinnäytetöissä ohjaavana opettajana toiminut Laura Tikka.

Valmistuvien virallinen nimike on teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), ja he valmistuvat esittävän taiteen koulutuksesta.

– Käytämme ammattinimikettä sirkustaiteilija-opettaja, koska se kuvaa käytännönläheisemmin opintojen sisältöä ja valmistuneiden sijoittumista työelämään. Opintoihin sisältyvät opettajan pedagogiset opinnot antavat pätevyyden toimia sirkustaiteen perusopetuksessa ja toisella asteella, esittävän taiteiden lehtori Minna Karesluoto sanoo.

Tutkinnon tavoitteiden mukaan sirkustaiteilija-opettajalla on monipuoliset sirkustekniikan tiedot ja taidot, taiteellispedagoginen näkemys sekä kyky soveltaa osaamistaan esittävän taiteen alalla ja taidekasvatuksessa.
 
GRANDE FINALE – Sirkuksen opinnäytetyöfestivaali 2023: Esitysajat sekä tarkemmat esiintyjä- ja lipputiedot löydät tästä tapahtumakalenterin tapahtumasta


 

Linda Vuorio vertikaalikankaalla

Linda Vuorio, vertikaalikangas. Yläkuvassa Nea Waismaa hulavanteen kanssa. 

Grande finale.png