Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.4.2023
Elina Rantanen, Piia Elo, Minna Arve ja Heikki Pälve.

Turun pormestaristo tapaa korkeakouluopiskelijoita Turun ammattikorkeakoululla

Turun pormestari Minna Arve sekä apulaispormestarit Piia Elo, Elina Rantanen ja Heikki Pälve ovat jo tovin kiertäneet eri puolilla kaupunkia tutustumassa turkulaisiin. Seuravaksi tutustutaan korkeakouluopiskelijoihin ja heidän mietteisiinsä.

Ensimmäinen Pormestarit korkeakoulussa -vierailu on ma 24.4., ja se tarjoaa korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle tilaisuuden päästä keskustelemaan rennossa hengessä ajankohtaisista aiheista Tulevaisuuden Turku -teemalla. Tilaisuudessa keskustellaan mm. siitä, mitä Turkuun on seuraavien vuosikymmenten aikana suunnitteilla ja mitä hankkeita kaupungilla on parhaillaan käynnissä. 

– Turussa opiskelee yli 40 000 korkeakouluopiskelijaa, mikä tarkoittaa, että joka viides turkulainen on opiskelija. Opiskelijaelämä siis näkyy ja kuuluu Turun katukuvassa. Opiskelijat ovatkin merkittävä osa Turkua ja tulevaisuudessa heillä on tärkeä rooli Turun elinvoiman ja työelämän kehittäjinä. Mahdollisuus vuorovaikutuksen lisäämiseen on siksi todella tärkeää, toteaa pormestari Minna Arve.

Mistä on kyse?

Aiemmin on toteutettu useita Pormestarit kylässä -vierailuja eri puolilla Turkua, jotta asukkaat saavat äänensä kuuluviin ja kaupungin johto saa mahdollisuuden tutustua asukkaisiin. Nyt korkeakouluopiskelijat saavat vastaavanlaisen matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua lähemmin pormestaristoon sekä Turkuun ja sen päätöksentekoon. Vierailut ovat yksi keino lisätä vuorovaikutusta päättäjien ja turkulaisten välillä.

Osallistujat voivat esittää etukäteen kysymyksiä pormestaristolle Kerro kantasi -palvelussa.  Ennakkokysymysten pohjalta valitaan keskeisimmät aiheet kullekin keskustelutilaisuudelle. Jokaisen vierailun ohjelma ja sisältö on siis aina omanlaisensa, sillä ne laaditaan yhteistyössä kutsun esittäneen tahon ja tapahtuman osallistujien kanssa.

Korkeakouluvierailuiden konsepti

Ensimmäinen pormestariston korkeakouluvierailu järjestetään Turun ammattikorkeakoululla (Joukahaisenkatu 7) EduCityn Taidon portailla maanantaina 24.4. klo 17–19. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Study in Turku-verkoston kanssa. Vierailu on kohdennettu erityisesti korkeakouluopiskelijoille, mutta avoin myös muille aihepiiristä kiinnostuneille. 

Vierailuiden tavoite on lisätä vapaamuotoista vuorovaikutusta päättäjien ja opiskelijoiden välille. 

Jatkossa pormestaristo käy myös muissa korkeakouluissa. Jokaiselle turkulaisella korkeakoululle tarjotaan mahdollisuus kutsua pormestarit vieraaksi vastaavanlaiseen tilaisuuteen.