Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2023

Turun AMK ja Elomatic solmivat kumppanuussopimuksen: Vahvistaa Elomaticin vihreään siirtymään liittyvää teknistä osaamista

Turun AMK ja Elomatic ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo pitkään. Nyt solmitulla kumppanuussopimuksella yhteistyön systemaattisuutta kehitetään entisestään.

Kumppanuustoiminnan sisältö jakaantuu kolmeen kokonaisuuteen: opiskelijoihin liittyvä yhteistyö, Elomaticin henkilöstön kehittäminen sekä tutkimus- ja kehittämisprojektit. Sopimuksen myötä ryhdytään vahvistamaan jo olemassa olevia yhteistyömuotoja sekä kartoittamaan kokonaan uusia tapoja molempien osapuolten tarpeiden yhteensovittamiseksi. Kansainvälisyyden merkitys korostuu tulevien vuosien yhteistyössä niin hankkeiden kuin henkilöstönkin näkökulmasta.

– Kansainvälisten opiskelijoiden määrä Turun ammattikorkeakoulussa lisääntyy, jolloin harjoittelupaikkojen tarjoaminen heille on tärkeää. Opintojen aikana syntyneet työelämäkontaktit edesauttavat sitä, että kansainväliset osaajat jäävät Turun seudulle tai Suomeen myös valmistumisen jälkeen. Yhteistyö Elomaticin kanssa tukee myös kansainvälisten opiskelijoiden integroitumista Suomen työelämään, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.

– Kumppanuussopimus Elomaticin kanssa vahvistaa jo pidempään tehtyä yhteistyötä uudelle tasolle ja mahdollistaa uusia yhteisiä avauksia niin osaamisen kehittämisen kuin tutkimus- ja kehitystoiminnan osalta, jatkaa Turun AMK:n Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio.

Elomatic suunnittelee ihmisten ja ympäristön hyvinvointia lisääviä ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaiden kilpailukykyä. Kumppanuus Turun AMK:n kanssa on yksi tapa vahvistaa esimerkiksi henkilöstön vihreään siirtymään liittyvää teknistä osaamista.

Monet Elomaticin työntekijät ovat Turun AMK:n alumneja. Aktiivinen yhteistyö nähdään tärkeänä rekrytointikanavana ja toimivana keinona vahvistaa henkilöstön ammatillista osaamista.

– Tulevanakin kesänä Elomaticilla työskentelee useita Turun ammattikorkeakoulussa eri tekniikan aloilla opiskelevia harjoittelijoita. Lisäksi monet asiantuntijamme suorittavat siellä YAMK-tutkintoa työn ohessa. Osaava henkilöstö on insinööri- ja konsulttiyrityksen arvokkain voimavara. Turun AMK on tärkeä kumppani, kun varmistetaan henkilöstön riittävyyttä ja kykyä vastata tulevaisuuden työelämän tarpeisiin, toteaa Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo.

Elomatic työllistää globaalisti yli 1300 asiantuntijaa. Turun toimipisteessä työskentelee tällä hetkellä 280 henkilöä.