Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.9.2023
Ihmisiä keltanokkabileissä Turun AMK:n Kupittaan kampuksen Jussin aukiolla ja vararehtori Juhani Soini haalareissa.

Turun AMK toivottaa tervetulleeksi yli 2200 uutta opiskelijaa

Turun AMK:n kampukset ovat taas täynnä elämää, kun opintojen äärelle kokoontuu yhteensä yli 12 000 opiskelijaa. Uusi syyslukukausi on käynnistynyt. Torstaina Turun AMK:n opiskelijakunta TUOn järjestämissä perinteikkäissä Keltanokkabileissä juhlistettiin uuden lukuvuoden alkua ja otettiin vastaan uudet opiskelijat.

Mukana tervehtimässä opiskelijoita olivat myös pormestari Minna Arve ja Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini

Tänä syksynä opintonsa aloittaa Turun AMK:ssa yhteensä yli 2200 uutta opiskelijaa. Yhdessä uudet ja jatkavat opiskelijat muodostavat yli 12 000 opiskelijan yhteisön.

– On suuri ilo saada teidät meille opiskelijoiksi. Varsinais-Suomen hyvinvointi ja menestys tulevat riippumaan suurelta osin teidän osaamisestanne. Sen verran olen ehtinyt uusiin opiskelijoihimme tutustua, että tiedän voivani jatkaa luottavaisin mielin positiiviseen tulevaisuuteen, Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila sanoo uusille opiskelijoille. 

Lukuvuosi käynnistyy Keltanokkabileissä

Lukuvuosi käynnistyi yhteisöllisesti Keltanokkabileissä, jotka kokosivat Kupittaan kampuksen Jussinaukiolle sankoin joukoin juhlijoita. Keltanokkabileet on yksi Turun AMK:n pisimpään jatkuneista opiskelijaperinteistä ja yksi Turun suurimmista vuosittaisista opiskelijatapahtumista. 

Ihmisiä Turun AMK:n Kupittaankampuksella Jussinaukiolla Keltanokkabileissä vesisuihkun eli kasteen alla

– Keltanokkabileet antaa mahdollisuuden tutustua oman aloittavan vuosikurssin opiskelijoihin alusta alkaen. Tärkeintä opiskelijakulttuurissa on, että se on tekijöidensä näköistä ja vapaata itsensä ilmaisua. Yleisesti opiskelijat tuovat monelle ensimmäiseksi mieleen opiskelijatapahtumat ja haalarit. Yhteisöllisyys tai opiskelijakulttuuri on juuri sitä, mitä me opiskelijat siitä itse tahdomme tehdä. On se sitten museoita, elävää musiikkia, retkeilyä, elokuvakerhoja tai perinteisempää juhlimista haalarit päällä, Turun AMK:n opiskelijakunta TUOn hallituksen puheenjohtaja Elias Karjalainen summaa.  

Juhani Soini Turun AMK:n Kupittaan kampuksella Jussinaukiolla opiskelijoiden keskellä.

Mukana ottamassa opiskelijoita vastaan olivat Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini ja pormestari Minna Arve. Soini toivotti uusille AMKlaisille valoisaa tulevaisuutta ja totesi jokaiselle löytyvän uran opintojen jälkeen. Arve toivotti kaikille upeaa opiskelija-aikaa Turussa, jossa joka viides kaupunkilainen on opiskelija. 

Minna Arve Jussinaukiolla Turun AMK:n Kupittaan kampuksella

Yli 12 000 opiskelijaa

Tänä syksynä opintonsa aloittaa Turun AMK:ssa yhteensä yli 2200 uutta opiskelijaa. 

  • 68 eri koulutusohjelmassa
  • 39 % tekniikan alalla, 27 % sote-alalla, 24 % liiketalouden alalla ja 10 % kulttuurialalla
  • 90 % opiskelee päivätoteutuksena ja 10 % monimuotototeutuksena
  • yli 600 aloittaa opintonsa korkeakouludiplomi- ja osaajakoulutuksissa, valmentavissa opinnoissa, polkuopinnoissa, avoimen AMK:n opinnoissa, erikoistumis- ja täydennyskoulutuksissa tai erillisellä opinto-oikeudella.
  • YAMK-opiskelijoita n. viidennes
  • Vaihto-opiskelijoita saapuu yli 120

Yhdessä uudet ja jatkavat opiskelijat muodostavat yli 12 000 opiskelijan yhteisön.