Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.2.2024

Turun AMK ja Atea Finland aloittavat yhteistyön

Turun AMK on sopinut yhteistyöstä Pohjois-Euroopan johtavan IT-palveluyrityksen, Atean kanssa. Yhteistyö sisältää opiskelijoille muun muassa harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia.

Atea on Pohjois-Euroopan johtava IT-infrastruktuuritoimittaja ja maailman vastuullisin IT-palveluyritys 2024. Atean missio on rakentaa Suomea tietotekniikalla vastuullisesti. Rekrytointipäällikkö Riku Mustajoki kertoo, että yritys on lähiaikoina solminut yhteistyösopimuksia yhteensä neljän korkeakoulun kanssa, joista Turun ammattikorkeakoulu on yksi. Yhteistyö suuntautuu pääasiassa Turun AMK:n ICT:n osaamisalueelle, jossa koulutetaan tieto- ja viestintätekniikan insinöörejä.  

– Haluamme olla mukana tukemassa nuorten tieto- ja viestintätekniikan osaajien työllistymistä. Voimme tarjota erilaisia harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia ja olemme kiinnostuneet myös mahdollisesta muusta korkeakouluyhteistyöstä, toteaa Mustajoki.  

Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelijat voivat suuntautua kyberturvallisuuteen, terveysteknologiaan, pelikehitykseen ja interaktiivisiin teknologioihin, sulautettuihin ohjelmistoihin ja IoT-puoleen, ohjelmistotekniikkaan ja projektihallintaan sekä datan hallintaan ja tekoälyyn.  

Atealla on lisäksi mahdollisuus jakaa omaa osaamistaan esimerkiksi vierailijaluentojen muodossa. Turun ammattikorkeakoulun ICT:n osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Tero Reunanen pitää tärkeänä, että työelämän uudet kehityssuunnat tavoittavat myös alaa opiskelevat nuoret.

– Haluamme tarjota mahdollisimman ajantasaista tietoa ja osaamista opiskelijoillemme. Samalla on hienoa, että voimme koulutuksillamme vastata ICT-alan osaajapulaan, toteaa Reunanen.  

Kuvassa (vas.) Turun AMK:n lehtori ja koulutusvastaava Mauri Suhonen, KT-päällikkö Tero Reunanen, Atean Riku Mustajoki ja lehtori, koulutusvastaava Matti Kuikka.