Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.4.2024

AMK-valintakokeen ohjeet hakijoille kevään 2024 yhteishaussa

Kevään yhteishaun 2024 AMK-valintakoe järjestetään 27.-30.5.2024 ammattikorkeakoulujen kampuksilla. Turun AMK:ssa koetilaisuuksia järjestetään Kupittaan kampuksella 27.-30.5.2024.

Lue ohjeet Turun AMKn koetilaisuuksiin saapuville hakijoille tältä sivulta. Muutokset ohjeisiin ovat mahdollisia, joten seuraa tiedotusta ja ohjeita valintakokeeseen saakka.

Olet valinnut yhteishaun hakulomakkeella itsellesi sopivan koetilaisuuden tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. 

Teet valintakokeen omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tutustu hyvissä ajoin ennen koetta ohjeisiin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.  

Käytämme AMK-valintakoetta liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavien koulutusten valinnoissa. Jos osallistut kulttuurialan tai YAMK-koulutuksen valintakokeeseen, olet saanut kutsun ja erilliset ohjeet sähköpostitse. Katso lisätietoja yhteishaun opiskelijavalinnoista.

Saapuminen Turun AMK:n koetilaisuuteen

Turun AMK:n koetilaisuudet järjestetään 27.5.-30.5.2024 Kupittaan kampuksella. Saavu paikalle ICT-Cityn pääsisäänkäynnin kautta osoitteessa Joukahaisenkatu 3. Koetilat sijaitsevat ICT-Cityn 1. kerroksessa sekä viereisen EduCityn 1. ja 2. kerroksissa. ICT-Cityn pääsisäänkäynniltä on opasteet kaikkiin koetiloihin ja yhdyskäytävä EduCityyn.  

Aamupäivän valintakoetilaisuuden ilmoittautuminen alkaa klo 8:00 ja koe alkaa klo 9:00.

Iltapäivän valintakoetilaisuuden ilmoittautuminen alkaa klo 13:00 ja koe alkaa klo 14:00.

Saavu kampukselle viimeistään 30 minuuttia ennen valintakokeen alkamista. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita kokeen alkamisajan jälkeen. 

  • Katso ohjeet ICT-Cityyn saapumisesta, pysäköinnistä ja esteettömyydestä.  Huom! Jos käytät liikkumiseen pyörätuolia tai mukanasi on avustaja niin haethan etukäteen yksilöllisiä järjestelyitä: yksilöllisten järjestelyiden hakulomake
  • ICT-Cityn pääsisäänkäynniltä on opastus koetiloihin. Aulassa on myös AMK-valintakokeen infopiste, josta voit kysyä neuvoa tarvittaessa.
  • Ilmoittaudu kokeeseen koetilasi edessä olevalla ilmoittautumispisteellä. Ota henkilöllisyystodistus ja QR-koodi valmiiksi esille, kun menet ilmoittautumaan. 
  • Käy WC:ssä jo ennen ilmoittautumista. Sen jälkeen WC-käynti on mahdollista vain saatettuna. ​ 
  • Jätä päällysvaatteet, laukut ja muut ylimääräiset tavarat koetilan naulakkoon tai seinustalle.
  • Sammuta kännykkä, kun saavut koetilaan (virta kokonaan pois) ja pidä se pöydällä kokeen ajan. Myös henkilöllisyystodistus tulee olla pöydällä kokeen ajan.

Poistuminen kokeesta

Kokeesta saa poistua aikaisintaan 1 tunti kokeen alkamisen jälkeen. Myös poistumisen yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys.

Jos tarvitset todistuksen valintakokeeseen osallistumisesta, voit pyytää sen kokeen jälkeen ICT-Cityn aulassa olevalta AMK-valintakokeen infopisteeltä.

Löytötavaroita voi tiedustella EduCityn ja ICT-Cityn aulapalveluista.

Valinkokeen tulokset

AMK-valintakokeen tulokset ja kokonaispisteet julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 4.7.2024. Osiokohtaiset pisteet voit katsoa julkaisun jälkeen Valintakoepisteet-palvelusta. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta.

 

Onnea kokeeseen!