Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.8.2016
Iloisia opiskelijoita Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa kirjastoon

Tervetuloa kirjastoon ja onnittelut uusille opiskelijoille opiskelupaikan johdosta! Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelut auttaa opintojesi etenemisessä ja ammatillisessa kehittymisessä. Kirjasto on lähelläsi – löydät sen AMK:n kampuksilta sekä verkosta.

Kampuskirjastot ovat erikoistuneet kampuksella opiskeltavien alojen aineistoihin. Kampuskirjastot palvelevat arkipäivinä aukiolo- ja palveluaikojen mukaisesti, ja kirjaston verkkopalvelut ovat käytettävissäsi silloin kun sinulle sopii. 

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti

Jos olet Turun AMK:n tutkinto-opiskelija, voit hankkia kirjastokortin verkossa, käymättä kampuskirjastossa. Tällöin saat käyttöösi pelkän mobiilikirjastokortin. Lue lisäohjeita kirjastokortin hankkimisesta verkossa .

Turun AMK:n ulkopuolinen kirjastoasiakas, avoimen AMK:n opiskelija ja polkuopiskelija, täytä kirjastokorttihakemus verkossa, tule kampuskirjastoon palveluaikoina ja ota henkilöllisyystodistus mukaan. Saat kirjastokortin, joka sisältää myös mobiilikortin.  

Halutessasi voimme aktivoida kirjastokortiksesi myös toisen korkeakoulukirjaston kirjastokortin.

Kirjastokortti ja aineiston lainaaminen on maksutonta, mutta myöhässä palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Lainasi uusitaan automaattisesti, ja varauksia voit tehdä itse Turun AMK:n Finnassa. Lainattavaa aineistoa löydät Kupittaan kampuskirjastosta Lempparista, Taidekirjasto Sigynistä sekä Salon kampuskirjastosta. Kupittaan kampuskirjastossa EduCityssä voit käydä lukemassa painettuja lehtiä. Palauta aineisto valitsemaasi kampuskirjastoon. Lue lisää  aineiston palautusmahdollisuuksista .  

Tarjolla kurssikirjoja, lehtiä, verkkokirjoja ja opinnäytetöitä

Kirjastosta voit lainata opinnoissasi tarvittavaa aineistoa: kurssikirjoja ja kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia ja painettuja opinnäytetöitä. Klikkaa Turun AMK:n Finna auki ja tarkista, onko tarvitsemasi aineisto kirjaston kokoelmissa ja lainattavissa. Laina-ajat vaihtelevat aineistoittain.

Suurin osa Turun AMK:n uusista opinnäytetöistä on luettavissa vapaasti verkossa elektronisessa muodossa Theseuksessa. Voit etsiä painettuja ja elektronisia opinnäytetöitä Turun AMK:n Finna-hakupalvelussa.

Painetun aineiston lisäksi kirjasto on hankkinut Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle käyttöoikeuden laajaan valikoimaan verkkoaineistoja, jotka löytyvät Turun AMK:n Finnasta. Sanakirjat, verkkokirjat ja muu aineisto tulevat tutuiksi opintojesi aikana. Lue lisää tietoaineistojen hakemisesta ja tutustu kirjaston tekemiin Tiedonhakijan oppaisiin.

Opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää verkkoaineistoja AMK:n verkossa tai kotikoneelta. AMK:n ulkopuoliset kirjastoasiakkaat voivat käyttää suurinta osaa kirjaston hankkimista verkkoaineistoista kirjaston asiakaskoneilla.

Tiloja ja välineitä oppimisen tueksi

Hyödynnä kirjaston tiloja ja tee töitä yksin tai yhdessä.

Kirjastoissa on tarjolla erilaisia, myös aukioloaikojen tai palveluaikojen ulkopuolella käytössä olevia tietokone- ja työskentelytiloja sekä oleskelutilaa ryhmätyöskentelyyn. 

Myymme myös tulostussaldoa opiskelijoille.

Kirjasto auttaa ja ohjaa tiedonhakijaa

Opiskelijana tutustut kirjastoon kirjastoinfoissa lukukauden alussa. Kirjasto tarjoaa myös tiedonhankinnan opetusta. 

Saat kampuskirjastojen palveluaikoina ohjausta kirjaston käyttöön sekä tiedonhankintaan. Palveluajat löydät kirjaston Yhteystiedot ja aukioloajat -sivulta . Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat myös Service Deskin kautta - ota yhteyttä osoitteeseen  kirjasto ( at ) turkuamk.fi

Turun AMK:n opiskelijat ja henkilökunta saavat lisätietoa kirjaston palveluista kirjaston sivuilta Messi-intranetissa (vaatii sisäänkirjautumisen). Tutustu myös kirjaston internetsivuihin.

Poikkea kirjastoon ja kysy palveluaikoina asiakaspalvelupisteistämme tai ota yhteyttä verkossa. Autamme mielellämme!

Tavataan!