Sivu päivitetty 25.8.2016
Iloisia opiskelijoita Turun AMK:n kirjastossa

Tervetuloa kirjastoon

Tervetuloa kirjastoon ja onnittelut uusille opiskelijoille opiskelupaikan johdosta! Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelut auttaa opintojesi etenemisessä ja ammatillisessa kehittymisessä. Kirjasto on lähelläsi – löydät sen AMK:n kampuksilta sekä verkosta.

Kirjaston viisi toimipistettä ovat erikoistuneet kampuksella opiskeltavien alojen aineistoihin. Kirjastotoimipisteet palvelevat arkipäivinä aukioloaikojen mukaisesti, ja kirjaston verkkopalvelut ovat käytettävissäsi silloin kun sinulle sopii. 

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti

Näytä lisää

Tule hakemaan kirjastokorttisi kirjastosta. Ota henkilöllisyystodistuksesi mukaan, kun noudat korttiasi. Voit aktivoida kirjastokortiksesi myös toisen korkeakoulukirjaston kirjastokortin.

Kirjastokortti ja aineiston lainaaminen on maksutonta, mutta myöhässä palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Voit uusia lainasi ja tehdä varauksia Turun AMK:n Finnassa.

Jos tarvitset aineistoa jostain toisesta Turun AMK:n kirjastoyksiköstä, ota yhteyttä. Teemme tilauksen puolestasi. Voit palauttaa aineiston mihin tahansa kirjastoyksikköön. Jos kirjasto ei ole auki, voit palauttaa lainasi kirjaston ulkopuolella olevaan palautuslaatikkoon. 

Tarjolla kurssikirjoja, lehtiä, verkkokirjoja ja opinnäytetöitä

Näytä lisää

Kirjastosta voit lainata opinnoissasi tarvittavaa aineistoa: kurssikirjoja ja kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia ja painettuja opinnäytetöitä. Klikkaa Turun AMK:n Finna auki ja tarkista, onko tarvitsemasi aineisto kirjaston kokoelmissa ja lainattavissa. Laina-ajat vaihtelevat aineistoittain.

Suurin osa Turun AMK:n uusista opinnäytetöistä on luettavissa vapaasti verkossa elektronisessa muodossa Theseuksessa. Voit etsiä painettuja ja elektronisia opinnäytetöitä Turun AMK:n Finna-hakupalvelussa.

Painetun aineiston lisäksi kirjasto on hankkinut Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle käyttöoikeuden laajaan valikoimaan verkkoaineistoja, jotka löytyvät Turun AMK:n Finnasta. Sanakirjat, verkkokirjat ja muu aineisto tulevat tutuiksi opintojesi aikana. Lue lisää tietoaineistojen hakemisesta ja tutustu kirjaston tekemiin Tiedonhakijan oppaisiin.

Opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää verkkoaineistoja AMK:n verkossa tai kotikoneelta. AMK:n ulkopuoliset kirjastoasiakkaat voivat käyttää suurinta osaa kirjaston hankkimista verkkoaineistoista kirjaston asiakaskoneilla.

Tiloja ja välineitä oppimisen tueksi

Näytä lisää

Hyödynnä kirjaston tiloja ja tee töitä yksin tai yhdessä.

Kirjastoissa on tarjolla erilaisia opiskelutiloja: hiljaisia lukutiloja, tietokonetiloja, e-tenttitiloja, kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella avoinna olevia itsenäisiä työskentelytiloja ja oleskelutilaa ryhmätyöskentelyyn. Myymme myös tulostussaldoa opiskelijoille.

Kirjasto auttaa ja ohjaa tiedonhakijaa

Näytä lisää

Opiskelijana tutustut kirjastoon kirjastoinfoissa lukukauden alussa. Kirjasto tarjoaa myös opintojen alussa järjestettäviä tiedonhakustartteja sekä opinnäytetyön tiedonhakustartteja opintojen myöhemmässä vaiheessa.

Saat tarvittaessa myös henkilökohtaista neuvontaa tiedonhankintakysymyksissäsi. Kysy kirjastosta kirjasto ( at ) turkuamk.fi  tai  Ota yhteyttä oma alasi informaatikkoon ja varaa aika ohjaukseen.

Turun AMK:n opiskelijat ja henkilökunta saavat lisätietoa kirjaston palveluista kirjaston sivuilta Messi-intranetissa (vaatii sisäänkirjautumisen). Tutustu myös kirjaston internetsivuihin.

Poikkea kirjastoon ja kysy asiakaspalvelupisteestä tai ota yhteyttä e-lomakkeella tai sähköpostitse kirjasto ( at ) turkuamk.fi . Autamme mielellämme.

Tavataan!