Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.5.2015

Turussa syvennetään tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan asiantuntijuutta

Turun ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) toteutetaan yli 30 erilaisessa tutkimusryhmässä. Yhteistä kaikille ryhmille on se, että työtä tehdään koko Varsinais-Suomen alueen tavoitteiden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tällä hetkellä (26. – 27.5.) Turun ammattikorkeakoulu emännöi ja isännöi ICT-Cityssä kaikkien Suomen ammattikorkeakoulujen yhteisen TKI-osaajavalmennuksen lähipäiviä. TKI-osaajavalmennus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jossa ovat mukana kaikki Suomen ammattikorkeakoulut.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava
Kuvat: Anna Tonteri, hankeasiantuntija

Turussa järjestettävien lähipäivien aikana on pureuduttu mm. projektipohjaiseen kehittämistoimintaan, ohjelmatyöhön ja strategioihin, projektin elinkaareen, hyvän hakemuksen laatimiseen, projektinhallinnan järjestelmiin ja kansainvälisten projektien toteutukseen.

Turun AMK:n kouluttajina valmennuspäivissä toimivat Harri Lappalainen, Anna Tonteri, Tiina Suni, Susanna Saari ja Johanna Krappe.

- Useiden asiapitoisten alustusten lisäksi valmennuspäivissä pääsemme vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia muissa ammattikorkeakouluissa vastaavaa toimintaa tekevien kanssa, kertoo hankeasiantuntija Johanna Krappe Turun AMK:sta.

Valmennuspäivillä on runsaasti ryhmätöitä ja vapaampia keskustelutilaisuuksia, joissa verkostoituminen TKI-toimintaan osallistuvien osaajien kesken on mahdollista.

 

Ministeriössä tiedostettu ammattikorkeakouluissa tehtävän TKI-toiminnan alueellinen tärkeys

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) rahoittaa TKI-osaajavalmennus-hankkeen kehitystyötä vuosina 2014–2015. Ministeriöissä on tiedostettu ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tärkeys alueiden hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn parantamisessa.

- TKI-osaajavalmennuksen tarkoituksena on parantaa Suomessa toimivien ammattikorkeakoulujen toiminnan vaikuttavuutta, vahvistaa TKI-osaamista ja lisätä kansallista ja kansainvälistä TKI-toimintaa, toteaa Krappe.

Erityisinä kehittämiskohteina ovat ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan profiilin selkiyttäminen, käytäntölähtöisen kulttuurin vahvistaminen, erilaisten toimintamallien jäsentäminen sekä yleinen TKI-asiantuntijuuden syventäminen.

Lue lisää TKI-osaajavalmennushankkeesta

Tutustu Turun AMK:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan