Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.9.2016
Taidetta Turun AMK:n Lemminkäisenkadun kirjastossa

Kirjastossa tapahtui 2014

Kirjasto- ja tietopalveluissa riitti vilskettä ja vilinää vuonna 2014 kun kirjastolaiset ottivat haltuun ja kasvattivat asiantuntemustaan kirjaston uusien haasteiden ja tehtävien edessä.

Muuttojen suunnittelu ja toteutus on asiantuntijaprojekti

Projektimaista työskentelyä ja vahvaa asiantuntijuutta vaativa kirjastoyksiköiden muutto toteutettiin kun kirjastoyksikkörakennetta tiivistettiin. Kahden kirjastoyksikön, Loimaan ja ICT-kirjaston, aineistot käytiin läpi ja siirrettiin Turun toisiin kirjastoyksiköihin.

Aiemman seitsemän kirjastoyksikön sijasta vuoden 2014 lopussa kirjastoyksiköitä oli neljä Turussa (Lemminkäisenkadulla, Sepänkadulla, Ruiskadulla ja Linnankadulla) sekä yksi Salossa. 

Kv-viikko vahvisti kirjastolaisten kv-verkostoa

Kesäkuussa 2014 kirjaston henkilökunnalla oli tilaisuus vahvistaa niin kielitaitoaan kuin verkostojaan kv-viikon vieraiden kanssa. Kv-viikolla on perinteisesti ollut Library Day, jonka aikana vaihdetaan leppoisassa mutta intensiivisessä tunnelmassa kuulumisia erimaalaisten kirjastoihmisten kanssa, ja monena iltana jatkettiin verkostoitumista iltatilaisuuksissa.

Kv-vieraita Turun AMK:n kirjastossa 2014
Kv-viikon kirjastovieraat

Finna-käyttöönottoprojekti pyörähti käyntiin

Finna-tiedonhakuportaalin käyttöönotto on Nelli-portaalin jälkeen seuraava suuri askel kohti helpompaa tietoaineistojen hakua. Finnan käyttöönottoa ryhdyttiin valmistelemaan kirjaston verkkopalveluissa ja yhteistyössä Kansalliskirjaston ja AMK-kirjastoverkoston kanssa. 

Asiakkaille vuonna 2014 Finnaa ei vielä näkynyt, mutta vuoden 2015 syyslukukaudella myös asiakkaat pääsevät testaamaan Finnan betaversioita Finna-projektin lähetessä päätöstään: Finna-tiedonhakuportaali otetaan käyttöön Turun AMK:ssa vuoden 2016 alussa.

Hae e-aineistoja ja painettuja aineistoja Turun AMK:n Finnasta

Kirjastoalan opettajuudesta osa asiantuntijuutta

Yhteistyö Turun AMK:n kirjastoalan koulutuksen kanssa pyörähti vauhdilla käyntiin syksyllä 2014: kirjaston asiantuntijat toimivat työelämälähtöisinä opettajina kirjastoalan tutkintokoulutuksissa. Opintojaksojen sisältö rakennettiin siten, että tulevat kirjastoammattilaiset saivat käytännönläheisten oppimistehtävien kautta harjoitella opinnoissaan todellisia työelämän tehtäviä.

Vaikka yhteistyö kirjastoalan opetuksen kanssa vasta haki muotoaan, oli jo nähtävissä, että työelämälähtöinen oppiminen ja asiantuntijan hyppääminen opettajan rooliin tuo molemmille osapuolille uusia innovatiivisia näköaloja ammatilaisuuden ja asiantuntijuuden kehittämiseen.