Sivu päivitetty 24.3.2017

BisnesAkatemian opiskelijatiimille kultaa VISIO-innovointitapahtumassa

Visio 2015 -innovointitapahtuma järjestettiin tänä vuonna 14. kerran. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana opiskelija-osallistujat pääsivät testaamaan luovuuttaan, ryhmätyötaitojaan ja ongelmanratkaisukykyjään paineen alla.

Ammattikorkeakouluopiskelijoista koostuneet neljän hengen joukkueet saivat kukin toimeksiannon sekä 22 tuntia aikaa luoda toimiva, omaperäinen ja ennen kaikkea käytännöllinen ratkaisu oman toimeksiantajansa haasteeseen. Voittajajoukkue tuli tällä kertaa Turun AMK:sta, kun BisnesAkatemian opiskelijat veivät voiton ja nettosivat osuuskuntansa tilille 1000 euron rahapalkinnon.

Teksti ja kuvat: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

BisnesAkatemian voittajatiimiin kuuluneet ja kisassa pärjänneet Eerika Erä, Vilma Hyvönen, Johanna Järäinen sekä Seidi Salminiitty ovat tyytyväisiä tulokseen. Lemminkäisenkadulla toista vuotta opiskelevat nuoret ylsivät kisan voittoon tuomariston mukaan seuraavista syistä: heillä oli vahva ja hyvin valmisteltu myyntipuhe sekä laaja ja kokonaisvaltainen toimeksiantoon vastaaminen.

-    Omasta mielestämme suurin vahvuutemme oli kuitenkin hyvä ryhmähenki ja se, että koko tiimimme antoi tehtävään kaikkensa, kertovat Erä, Hyvönen, Järäinen sekä Salminiitty.

Ulkoinen tunnustus on osoitus laadukkaasta toiminnasta

Näytä lisää

BisnesAkatemiassa kisataan ja kilpaillaan eri tavoin, sillä paineen alla toimiminen on yksi tavoiteltavan arvoinen taito työelämääkin ajatellen. Sisäisen kilvoittelun lisäksi tärkeää on kuitenkin mitata osaamistaan myös talon ulkopuolella:

-    Kun aletaan saada ulkopuolistakin tunnustusta, puhutaan jo laadusta. Tämä voitto on mahtava saavutus BisnesAkatemiassa vasta tänä syksynä aloittaneille nuorille. Lisäksi voitto on hieno osoitus siitä upeasta työstä, jota valmentajamme päivittäin tekevät, toteaa Turun AMK:n koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander onnittelupuheessaan.

-    Opiskelijat lähtivät tilaisuuteen hienolla asenteella, luvaten ”hoitaa homman”. Ja näinhän siinä sitten kävikin, toteaa valmentaja Kari Juhala Turun AMK:n BisnesAkatemiasta.

Juhala kehottaa muitakin opiskelijoita tarttumaan vastaaviin tilaisuuksiin.

Kaikki alkoi oppilaitosvierailusta Tampereella

Näytä lisää

Turun AMK:n BisnesAkatemialaiset kävivät vierailulla Tampereen ProAkatemiassa 2.11.2015:

-    Siellä ollessamme Visiotapahtumaa järjestänyt Mandi Gardemeister kertoi meille tapahtumasta ja innostuimme heti.

Valmistauduimme tutustumalla tapahtuman toimeksiantajan toimintaan (RTK-palvelut Oy). Virallisen toimeksiannon saimme keskiviikkona klo 15.00. Aloitimme suunnittelun aika pian tämän jälkeen, ja jatkoimme työtä klo 4.30 asti aamuyöllä.

-    Alkuun heittelimme vapaasti ideoita ja kirjasimme kaiken mahdollisen ylös. Sovimme ryhmän kanssa vain yhden roolin yhdelle henkilölle, ja se oli tauottaja/viihdyttäjä. Tauottajan tehtävänä oli muistuttaa tauoista ja ylläpitää positiivista tunnelmaa, toteaa Seidi Salminiitty.

-    Pahin väsymys iski puolenyön paikkeilla, jolloin emme olleet vielä saaneet koottua ideoitamme yhteen ja tehtävä tuntui mahdottomalta. Puskimme kuitenkin pahimman väsymyksen läpi ja kova työ palkittiin, miettii puolestaan Vilma Hyvönen.

Kisaajat suosittelevat vastaavia tilaisuuksia kaikille opiskelijoille, varsinkin osuuskuntatoiminnassa mukana oleville. BisnesAkatemialaisten mukaan tällaisista kilpailuista saa ennen kaikkea varmuutta toimia todellisissa toimeksiannoissa. Lisäksi kilpailusta saa hyvää harjoitusta pitchaukseen sekä kokemusta intensiivisestä ideoinnista ja aikataulusta:

-    Ja mukavaa oli myös luoda kontakteja eri oppilaitosten opiskelijoihin sekä toimeksiantajayrityksiin, kertovat nuoret.