Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.2.2016

Aasian-alueella toimiva yrittäjä - tule mukaan ja tarjoa kouluttautujalle projektityöpaikka

Tyynenmeren Aasian 25 taloutta ovat Kiinan ja Intian johdolla olleet 2000-luvulla maailman talousvetureita. Myös suomalaisyrityksille Aasiasta on viimeisten vuosian aikana tullut tärkeä painopistealue.

Mielenkiintoinen maanosa tarjoaa suomalaisyrityksille runsaasti mahdollisuuksia, mutta menestys alueella on, kuten usein yrittäjyydessä, kovan työn takana.

Turun AMK ja Avaintulos Oy polkaisevat maaliskuun alussa käyntiin koulutuksen, joka voisi hyödyttää juuri sinun yritystäsi. Yrityksenä voit hakeutua mukaan 29.2.2016 mennessä.

Onko yritykselläsi Aasian maihin suuntautuvaa liiketoimintaa tai suunnitelmaa sen aloittamisesta tai tarvetta rekrytoida Aasian kaupan osaaja?

Jos vastauksesi oli kyllä, kannattaa tutustua Doing Business in China and India -valmennukseen ja sen sisältöihin.

Aasialaisessa bisneksessä pärjäämisessä on usein kyse yritysten kyvystä hallita Aasian haasteelliset liiketoimintakulttuurit, neuvottelutyylit, viranomaisbyrokratia, rahoitusjärjestelyt, hankintatoimi ja liikejuridiikka.

Tärkeintä on osapuolten välille syntynyt luottamus, jonka syntyminen vaatii huolellista paneutumista alueen maiden erityispiirteisiin, kouluttautumista ja jatkuvaa suhdeverkoston huoltamista.

-  Haluamme auttaa suomalaisyrityksiä heidän Aasian-projektiensa tiedonhankinnassa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja ylläpitämisessä sekä Aasiaan markkinoille sopivan toimintamallin kehittämisessä, sanoo 12 Aasian maassa yhteensä 65 kertaa vieraillut ohjelman pääkouluttaja, Avaintulos Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lahtinen.

Koulutukseen mukaan lähteville yrityksille tällainen koulutuskuvio on hyödyllinen, sillä koulutuksen myötä yritys saa viideksi kuukaudeksi Aasian markkinointiin ja myyntiin perehtyneen osaajan mukaan liiketoimintansa kehittämiseen. Projektijakso antaa yritykselle myös mahdollisuuden hyvään rekrytointiin.

Aasiaan menijää on mahdollista valmentaa tuloksellisesti

Turun Aasia-koulutus toteutettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1994. Vuosien 1994 ja 2015 aikana on yhteensä toteutettu 10 koulutusta, joissa on yhteensä ollut 145 osallistujaa. Yrityksiä on ollut mukana 118 kappaletta.

- Vuosien kokemuksen myötä olemme huomanneet, että Aasiaan menijää on mahdollista valmentaa tuloksellisesti alueen vaatimukset silmällä pitäen, täydennyskoulutuspäällikkö Pirjo Koskiahde toteaa.

Koulutuksessa aiemmin mukana olleet henkilöt ovat ensisijaisesti omanneet kaupallisen tai teknillisen korkeakoulututkinnon tai vähintään opistotasoisen tutkinnon. Koulutukseen haettaessa on tarkasti katsottu, että henkilöt soveltuvat työkokemuksensa tai koulutuksensa perusteella hyvin kansainvälisiin työtehtäviin.

Nyt on käynnissä Aasian vuosisata. Kiina on ollut jo vuosia maailman toiseksi suurin talous, ja Intia on lähivuosina nousemassa maailman kolmanneksi suurimmaksi taloudeksi. Tyynenmeren Aasian 25 maassa asuu yli 60 % maapallon väestöstä ja noin 40 % maailman teollisesta tuotannosta syntyy alueen maissa.

- Doing Business in China and India -koulutuksemme fokuksena ovat Aasian taloudelliset voimanpesät Kiina ja Intia, mutta osallistujat perehtyvät myös alueen muiden merkittävien talouksien liiketoimintaan, Koskiahde miettii.

Miten minun yritykseni voi tulla mukaan?

Projektijakson toteutukseen otetaan mukaan yrityksiä, joilla on Aasian maihin suuntaututuvaa liiketoimintaa tai vaikkapa vasta vain suunnitelma sen aloittamisesta.

- Mikäli yrityksesi on kiinnostunut ohjelmasta, kannattaa olla reippaasti yhteydessä meihin niin kerromme lisää.

Turun ammattikorkeakoulu toteuttaa ”Doing Business in China and India” –ohjelman KEKO -tyyppisenä työvoimakoulutuksena 1.3. – 20.10.2016 yhteistyössä Avaintulos Oy:n ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa.

Lue lisää amkin sivuilta

Tutustu Yrittäjien esitteeseen aiheesta