Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2023
COVE SEED

COVE SEED

Mikä se on?

SEED (Sustainable Energy EDucation) on EU:n Erasmus+ -ohjelman rahoittama ammatillisen koulutuksen huippuyksikkö -hanke. Ammatillisen koulutuksen huippuyksiköt muodostuvat ammatillisten oppilaitosten, teollisuuden ja muiden organisaatioiden verkostoista, joissa kehitetään innovatiivisia ammatillisia käytäntöjä ja tarjotaan laadukasta ammatillista osaamista nuorille ja aikuisille. SEED edistää kestävän energian taitojen uudistamiseen viidellä Euroopan alueella.

Miksi SEED?

SEED:ssä ammatillinen koulutus nähdään tärkeänä osana yhteiskunnan siirtymää kohti fossiilitonta energiajärjestelmää. SEED tukee ammatillisia oppilaitoksia ja alueellisia kumppaneitaan kehittämällä energia-alan opetusta kohti kestävämpiä käytäntöjä. Toimenpiteillä varmistetaan, että työntekijöillä on tulevaisuuden tarvittavat kestävät taidot energiamurroksen mahdollistamiseksi, lisätään työvoiman saatavuutta ja edistetään uusien energiajärjestelmien, tuot-teiden ja teknologioiden kehitystä.

Miten?

SEED valmistaa oppijoita, opiskelijoita ja nykyisiä ammattilaisia tarvittavilla taidoilla ja pätevyyksillä tulevaisuutta varten. SEED mahdollistaa myös alueellisiin tarpeisiin perustuvia innovaatioita alueiden sisäisiä yhteyksiä vahvistamalla. Hyviä käytäntöjä opettamisen ja oppimisen, teollisuuskumppanuuksien ja koulutushallinnon järjestämiseksi valitaan, jalostetaan ja jaetaan työperusteisen oppimisen (työn ohessa oppimisen, työssäoppimisen) houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Tulokset

SEED tuloksena syntyy kansainvälinen oppimisyhteisö, jolla on yhteiset standardit, lähestymistavat, työkalut, kokemukset ja opit ammatillisen huippuosaamisen saavuttamiseksi kestävän energia-alan koulutuksessa. SEED-hankkeessa perustetaan viisi ammatillisen This project has received funding from the European Union’s EACEA.A - Erasmus+, EU Solidarity Corps. Grant agreement No 101056147huippuosaamisen keskusta, yksi kullekin alueelle (Alankomaat, Suomi, Espanja, Saksa ja Kreikka).

SEED-projekti ja EU_yhdistelmälogo.jpg

This project has received funding from the European Union’s EACEA.A - Erasmus+, EU Solidarity Corps. Grant agreement No 101056147