Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.4.2024
A Digital Program for Sexual Education in Secondary Schools (EDDIS)

A Digital Program for Sexual Education in Secondary Schools (EDDIS)

Nuorten lisääntynyt riski joutua seksuaalisen häirinnän tai väärinkäytön kohteeksi sosiaalisessa mediassa tai arkielämän tilanteissa asettaa uusia haasteita seksuaalikasvatukselle. Seksuaalikasvatuksen sisältöjä ja tarjontaa on tarpeen päivittää vastaamaan paremmin näitä uusia haasteita.

EDDIS-hankkeen ideana on kehittää digitaalinen oppimisalusta toisen asteen koulutuksen seksuaalikasvatukseen yhteistyössä oppilaiden, opettajien ja seksuaalikasvatuksen asiantuntijoiden kanssa. Kumppanit ovat neljästä Euroopan maasta: Suomesta, Kreikasta, Liettuasta ja Portugalista. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on lisätä perustietoa seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuudesta 1316-vuotiaiden nuorten keskuudessa.

EDDIS-hankkeen kolme päätavoitetta ovat:

1. Selvittää,millaista tietoa nuoret kaipaavat ja mitkä olisivat heille mielekkäitä seksuaalikasvatuksen välineitä

2. Osallistaa nuoria seksuaaliterveyden digitaalisten oppimateriaalien tuotantoon

3. Kehittää yhteinen eurooppalainen seksuaaliterveyden e-oppimisalusta.

EDDIS-hankkeessa seksuaalikasvatuksesta kehitetään vuorovaikutteisempaa ja nuorten tarpeet paremmin huomioivaa. Pitkällä aikavälillä hankkeessa parannetaan oppilaiden seksuaaliterveyttä. Opettajat ja terveydenhoitajat yhdessä koulujensa kanssa hyötyvät uusista oppimismenetelmistä ja -työkaluista.