Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.4.2021
DOMINO - Educational mobile application for prevention of Domestic Violence

DOMINO - Educational mobile application for prevention of Domestic Violence

Perheväkivaltaraportit ovat maailmanlaajuisesti lisääntyneet huomattavasti sen jälkeen, kun sosiaalinen eristäminen ja karanteenitoimenpiteet tulivat voimaan COVID-19-pandemian vuoksi. Perheväkivalta on laaja termi, joka sisältää laajan valikoiman nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä rikkomuksia tai lapsiin, vanhempiin tai vanhuksiin kohdistuvaa väkivaltaa. Se vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin ja johtaa vakaviin fyysisiin, henkisiin, seksuaalisiin ja lisääntymiseen liittyviin terveysongelmiin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat enemmän tietoa, taitoja ja koulutusta tunnistaakseen perheväkivallan ja puuttuakseen siihen. Lisäksi on kehitettävä ammattilaisten osaamista ja heidän käytössään olevia digitaalisia menetelmiä, joita tarvitaan erittäin paljon COVID-19 pandemian aikana.

DOMINO-projektin päätavoitteena on tarjota tietoa ja koulutusta nykyisille ja tuleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille perheväkivallan ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen kehittämällä koulutuksellinen DOMINO-mobiilisovellus. Pitkän aikavälin tavoitteena on parantaa uhrien ja tekijöiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja hoitoa parantamalla varhaista puuttumista ja perheväkivallan ehkäisyä.

Osatavoitteet

  1. Tarjota parasta käytettävissä olevaa tietoa ja käytäntöjä perheväkivallan ehkäisemiseksi kehittämällä pedagoginen viitekehys. 
  2. Parantaa nykyisten ja tulevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutusmateriaalien täsmällisyyttä ja reaaliaikaisuutta luomalla avoin verkkokurssi (5 ETCS). 
  3. Tarjota helppokäyttöinen digitaalinen työkalu perheväkivallan ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen nykyisille ja tuleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille luomalla vapaasti käytettävissä oleva DOMINO-mobiilisovellus. 
     

Erasmus+ logo