Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.5.2024
I-BOX − Digital Toolbox for Innovation in Nursing Education

I-BOX − Digital Toolbox for Innovation in Nursing Education

Digitaalinen työkalupakki innovaatioille sairaanhoitokoulutuksessa (I-BOX) -hankkeen tavoitteena on suunnitella ja kehittää audiovisuaalista materiaalia hoitotyön toiminnoista ja interventioista simulaatioympäristössä. Materiaali tukee sairaanhoidon opiskelijoita luokkaharjoittelussa ja ohjatuissa työelämän harjoitteluissa. Kaikki nämä materiaalit jaetaan digitaalisella alustalla, jota voi käyttää myös mobiilisti.  

Hankkeessa toimivat ammattikorkeakoulut kehittävät uusia materiaaleja sairaanhoitokoulutukseen seuraavien erityistavoitteiden ja niihin liittyvien toimintojen saavuttamiseksi:

Kehittää koulutus- ja audiovisuaalista verkko-oppimateriaalia ASSURE-mallin mukaisesti. ASSURE on opetussuunnittelumalli, jonka tavoitteena on tuottaa tehokkaampaa opetusta ja oppimista.

Piirros
Heinich, Molenda, Russell and Smaldino, 1999

 

Kääntää ja validoida DREEM-mittari espanjan, venäjän ja suomen kielelle. Dundee Ready Education Environment Measure (DREEM) mittaria käytetään hankkeeseen osallistuvien ammattikorkeakoulujen oppimisympäristöjen ja oppimisilmapiirin arvioimiseen.

Toiminnan tavoitteet

  • Tuoda esiin uusia strategioita (digitaalisia työkaluja) hoitotyön opetussuunnitelmien parantamiseksi kaikissa korkeakouluissa Euroopassa, jotta saavutettaisiin huippuosaaminen sairaanhoitajien koulutuksessa.
  • Parannetaan opettajien, opiskelijoiden ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamista hoitotyön taidoista ja teknologisista taidoista.
  • Lisätään tieto- ja viestintätekniikan ja avoimien koulutusresurssien (OER) integroitua käyttöä hoitotyön koulutuksessa.
  • Luodaan avoin ja ilmainen oppimisalusta tietojen, e-oppimateriaalien ja oppimisstrategioiden jakamiseksi simulaatioympäristössä.
  • Kehittää suosituksia hyvistä käytännöistä korkeakouluissa käytettävän sähköisen oppimateriaalin käyttöönottamiseksi sairaanhoitokoulutuksessa (teoreettinen tai käytännön aihe).
  • Hoitotyön interventioita koskevan verkko-oppimateriaalin kokonaismäärä on 90 videota, 60 podcastia ja 60 infograafia. Aineisto tuotetaan englannin, espanjan, venäjän, saksan ja sloveenin kielillä.