Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.5.2024
Kansallinen verkkotutkintoverkosto

Kansallinen verkkotutkintoverkosto

Hankkeen sisältö

Hankkeessa luodaan kansallinen verkkotutkintoverkosto, joka tarjoaa puitteet ja toimintamallit koulutusratkaisuille.

Ratkaisuja etsitään korkeakoulujen ja työelämän yhteistyöllä. Yhteistyötä tehdään vastaamalla yhteiskunnan muutoksiin ja tarpeisiin uudistaa korkeakoulutusta kestävän kehityksen ja jatkuvan oppimisen teemojen mukaisesti. 

Verkoston kautta saavutetaan uudenlaisia, laajempia mahdollisuuksia tarjota joustavia opiskelumahdollisuuksia ja -polkuja uusilla aloilla digitaalisissa ympäristöissä yhteistyössä korkeakoulutoimijoiden kanssa.

Hankkeen tavoitteet

  • Verkkotutkintoverkoston luominen ja yhteistyön vahvistaminen kansallisen verkkotutkintokoulutustarjontaa ja tutkimusta varten. 
     
  • Kansallisten verkkotutkintojen toimintamallien luominen yhteistyössä verkoston jäsenten kanssa, mm. digipedagogisen toiminnan kehittäminen ja opiskelijoiden osallisuuden ja hyvinvoinnin tukeminen uusien teknologioiden ja innovaatioiden avulla. 
     
  • Uusien, olemassa olevien tai vielä hahmottumattomien verkkotutkintojen kartoittaminen ja ennakointi kansalliseen tarjontaan YAMK ja AMK-tasoilla esimerkiksi ilmastonmuutoksen ja kansainvälisyysosaamisen tukemiseen.