Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.10.2022
KOMOTYÖ – Kohti monikulttuurista työyhteisöä

KOMOTYÖ – Kohti monikulttuurista työyhteisöä

Hankkeen tavoitteena on edistää työnantajien valmiuksia työllistää monikulttuurisia työntekijöitä sekä sopeutua muuttuneen työmarkkinatilanteen vaatimuksiin. Hanke tuottaa työnantajille uutta osaamista monikulttuuristen työyhteisöjen kehittämiseen, edistää maahanmuuttajataustaisten osaajien ja kausityövoiman työllistämismahdollisuuksia sekä kehittää yritysten perehdytyskäytänteitä. 

Hankkeessa toteutetaan osallistuville yrityksille suunnattu kolmiosainen koulutuspaketti, joka antaa yrityksille valmiuksia monikulttuurisista taustoista tulevien osaajien rekrytointiin ja perehdytykseen sekä kulttuurisensitiivisen työyhteisön luomiseen. Koulutuspaketin rinnalla toteutetaan kehittämistyöpajoja, joissa jatkotyöstetään koulutuksen teemoja. Hankkeeseen osallistuville yrityksille tarjotaan myös yksilöllistä tukea ja työhönopastusta. 

Koulutuksen ja kehittämistyöpajojen sisällöistä kootaan digitaalinen koulutusmateriaali, jonka teemana on kulttuurisensitiivisen työyhteisön kehittäminen ja johtaminen sekä eri kulttuuritaustaisten perehdyttäminen.

Hankkeen tuloksena alueen maahanmuuttajataustaista työvoimaa käyttävien yritysten työvoiman saatavuus paranee ja työhön perehdyttäminen tehostuu. Toiminnan tuloksena Varsinais-Suomen alueen työvoiman saatavuus paranee, työvoiman työllistyminen
alueelle edistyy, kotoutumisprosessi vahvistuu ja kausiluonteisen työvoiman käytettävyys kasvaa. Lisäksi hanke vaikuttaa pidemmällä aikavälillä myönteisesti alueen yritysten toimintaedellytyksiin.
 

Tule mukaan koulutukseen!

KOMOTYÖ-hankkeen koulutus starttaa tammikuussa 2023. Koulutus sisältää kolme erillistä koulutuspäivää sekä niihin liittyviä kehittämistyöpajoja. Tarjoamme yrityksille myös yksilöllistä tukea koulutuksen teemojen konkreettiseen toteuttamiseen.  

Koulutuspäivät toteutetaan etäyhteydellä Teamsissa klo 13–15 ja niihin liittyvät työpajat Kupittaan kampuksella klo 12–16.   

Koulutuksen sisällöt ja ajankohdat ovat seuraavat:  

  • Monikulttuurinen ohjaus ja perehdytys työpaikalla: koulutus ti 24.1.2023 ja työpaja ti 14.2.2023 (ilmoittautuminen työpajaan 10.2.2023 mennessä)
    • Koulutuksen videotallenne saatavilla ilmottautuneille
  • Suomalainen työelämäkulttuuri monikulttuurisessa kontekstissa: koulutus ti 21.3.2023 ja työpaja ti 18.4.2023 
  • Onnistunut kulttuurisensitiivinen perehdyttäminen: koulutus ti 9.5.2023 ja työpaja ti 30.5.2023 

Voit osallistua kaikkiin koulutuspäiviin ja työpajoihin tai valita vain osan. Koulutus on osallistujille maksuton de minimis -ehdot huomioiden. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä. Otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää! 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

ESR-ja-vipuvoimaa.png

Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.